Opnieuw tegenslag voor Davy Pootjes

Davy Pootjes van het Diga Procross Husqvarna team heeft in de Grand Prix van Tsjechië in Loket opnieuw tegenslag gekend. Pootjes blesseerde in de kwalificatieheat opnieuw zijn enkel waardoor er besloten is om de rest van het weekend niet meer te rijden.

Het weekend begon op zaterdag positief. Op het moeilijke circuit met een harde ondergrond en losse stenen zette Davy in de tijdtraining een goede negende tijd op de klok. Echter gelijk na de start van de kwalificatieheat ging het in het heetst van de strijd mis met Davy. Hij kwam in aanraking met zijn teammaat Jeremy Sydow en kwam hierbij mijn zijn zere enkel bekneld te zitten tussen beide motoren. Davy kwam hard ten val en verdween met een van pijn vertrokken gezicht uit de wedstrijd.

Omdat Davy nog veel last had van zijn enkel werd besloten om niet van start te gaan in de manches op zondag. Davy zal er deze week alles aan doen om zoveel mogelijk te herstellen zodat hij aankomend weekend bij de Grand Prix van België weer achter het starthek kan verschijnen.