Geen loon naar werken voor Davy Pootjes in Grand Prix van Italie

Davy Pootjes van het Diga Procross team heeft in de vierde wedstrijd om het wereldkampioenschap MX2 in het Italiaanse Arco di Trento een goede snelheid laten zien maar helaas zat het allemaal een beetje tegen.

In de eerste manche kreeg hij op een achtste plaats rijdend af te rekenen met mechanische pech waardoor hij de wedstrijd moest verlaten. In de tweede manche kwam hij na een matige start terug naar een tiende plaats.

In de tijdtraining liet Davy zien dat zijn vorm goed is en dat hij met de snelle mannen mee kan. Hij zette een aantal keren aan en wist de sessie af te sluiten op een knappe vijfde tijd. De kwalificatieheat begon daarentegen met een tegenslag want Davy kwam in de eerste ronde ten val en moest aan een inhaalrace beginnen. Vanaf de laatste plaats vocht hij zich ondanks dat het moeilijk was om in te halen nog terug naar een 22ste plaats, wat hem geen goede startplaats voor in de manches op zondag opleverde.

Na een slechte start in de eerste manche werkte Davy zich gedurende de wedstrijd terug op naar een achtste plaats. Helaas kon hij zijn opmars niet verder zetten omdat hij af te rekenen kreeg met een mechanisch probleem waardoor hij de wedstrijd moest verlaten.

In de tweede manche gaf Davy alles wat hij in zich had. ‘’Ik kwam niet verder dan de tiende plaats. Ik slaagde er gewoon niet in om de rijders voor mij in te halen terwijl ik sneller was. Het rijden voelde het hele weekend goed aan maar het zat allemaal een beetje tegen,’’ vertelt Davy.

Door zijn nulscore in de eerste manche eindigde Davy in het dagklassement op een zestiende plaats. In de tussenstand om het wereldkampioenschap bezet Davy na vier wedstrijden de tiende plaats. Aankomend weekend staat voor Davy de eerste wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Oss op het programma.

Daguitslag Grand Prix MX2 Italie:
1 Jorge Prado 50 Pnt
2 Jago Geerts 44 Pnt
3 Tom Vialle 35 Pnt
4 Ben Watson 34 Pnt
5 Thomas Kjer Olsen 34 Pnt
16 Davy Pootjes 11 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MX2:
1 Thomas Kjer Olsen 170 Pnt
2 Jorge Prado 150 Pnt
3 Henry Jacobi 147 Pnt
4 Ben Watson 129 Pnt
5 Jago Geerts 125 Pnt
10 Davy Pootjes 76 Pnt