Davy Pootjes begint het WK MX2 in de top tien

Davy Pootjes van het Diga Procross team is in het Argentijnse Neuquen in de top tien aan het wereldkampioenschap MX2 begonnen.

De crosser uit Ammerzoden kwam in de eerste manche na een matige start goed terug en wist als tiende te finishen. In de tweede manche reed hij in de beginfase rond de vijfde plaats maar maakte een fout waarbij kostbare plaatsen verloren gingen. Pootjes kwam opnieuw op een tiende plaats over de finish en eindigde ook als tiende in het dagklassement.

Na het vallen van het starthek in de eerste manche zat Davy er niet goed bij en moest aan een opmars beginnen. Met een goed ritme werkte hij zich terug op tot in de top tien en kreeg in de slotfase de negende plaats in handen. Davy reed in een groepje tot aan de zevende man maar kon het verschil niet maken en moest helaas in de slotfase nog een plaats afstaan waardoor hij als tiende over de finish kwam.

De start van de tweede manche was vele malen beter en ditmaal wist hij zich in de beginfase op te werken naar een vijfde plaats. Echter in het heetst van de strijd schoot in een bocht buiten de baan en verloor hierbij verschillende posities. Davy herstelde zich goed en wist net als in de eerste manche op een tiende plaats over de finish te komen.

Commentaar Davy Pootjes: ”Het was een positief weekend voor mij. Ik ben twee keer netjes in de top tien geeindigd. Er had in de tweede manche wel iets meer ingezeten maar ik ga heel naar huis met twee constante manches. Voor mij is dit mijn beste start van een seizoen sinds mijn MX2 carriere. Ik ga nu verder bouwen en stappen maken. Momenteel ben ik conditioneel sterker dan ooit en ik zit goed in mijn vel.”

Met tweemaal een tiende plaats in de manches eindigde hij ook in het dagklassement op een tiende plaats. De eerstvolgende wedstrijd van Davy is de eerste wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross op 17 maart in Axel, gevolgd door de Britse Grand Prix in Engeland op 24 maart en de Nederlandse Grand Prix in Valkenswaard op 31 maart.

Daguitslag Grand Prix MX2 in Argentinie:
1 Jorge Prado 50 Pnt
2 Thomas Kjer Olsen 44 Pnt
3 Mitch Evans 36 Pnt
4 Calvin Vlaanderen 36 Pnt
5 Henry Jacobi 36 Pnt
10 Davy Pootjes 22 Pnt