Davy Pootjes pakt allereerste podiumplaats in een Grand Prix MX2 in Mantova

Davy Pootjes van het Diga Procross Husqvarna team heeft in het Italiaanse Mantova zijn allereerste podiumplaats in een Grand Prix MX2 weten te behalen. In de modderige omstandigheden werkte Pootjes twee solide manches af en wist met twee keer een vierde plaats netjes derde te worden in de daguitslag.

Op zaterdag waren de omstandigheden perfect en liet Davy zien dat het met zijn snelheid goed zat. Na een achtste tijd in de tijdtraining kwam hij in de kwalificatieheat niet heel goed weg bij de start en moest van buiten de top tien aan de wedstrijd beginnen. Ondanks dat het tempo hoog lag en het moeilijk was om het verschil te maken werkte Davy zich op naar een zevende plaats en kreeg de aansluiting met een groepje tot aan de vierde man. Davy slaagde er niet meer in om plaatsen winst te boeken maar hield hier wel een goed gevoel aan over voor de wedstrijd op zondag.

Omdat het in de nacht van zaterdag op zondag veel had geregend lag het circuit er nat en modderig bij. Een goede start was belangrijk en hier zorgde Davy voor in beide manches. In de eerste manche had hij de hele manche de aansluiting met de top drie en finishte als vierde. Ook in de tweede manche reed hij in het strijdende groepje om de tweede plaats. In de slotfase werd er veel van positie gewisseld en in het tweede deel van de wedstrijd had Davy de derde plaats in handen. Helaas kon hij deze positie niet vasthouden en finishte opnieuw als vierde, waarmee hij derde werd in de daguitslag.

Commentaar Davy Pootjes: ‘’Ik ben zo blij dat ik dit heb weten te behalen. Het was een lange, zware weg naar het podium. Ik heb heel veel blessures gekend en eigenlijk had de podiumplaats er vier jaar geleden al moeten zijn. Ik heb vaak gedacht wat ik zou zeggen als ik op het podium zou staan maar nu heb ik hier geen woorden voor. Ik wil iedereen bedanken die mij heeft geholpen want dit is een onbeschrijflijk gevoel.’’

In de tussenstand om het wereldkampioenschap is de crosser uit Ammerzoden opgeklommen naar een negende plaats. Volgend weekend wordt de volgende wedstrijd om het wereldkampioenschap MX2 verreden in het Portugese Agueda.

Daguitslag Grand Prix MX2 Mantova:
1 Jorge Prado 50 Pnt
2 Thomas Kjer Olsen 37 Pnt
3 Davy Pootjes 36 Pnt
4 Mitchell Evans 28 Pnt
5 Iker Larranaga 26 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MX2:
1 Thomas Kjer Olsen 207 Pnt
2 Jorge Prado 200 Pnt
3 Henry Jacobi 157 Pnt
4 Jago Geerts 150 Pnt
5 Ben Watson 145 Pnt
9 Davy Pootjes 112 Pnt