Davy Pootjes op het podium in wintercross Deurne

Davy Pootjes van het Hannamax KTM team is in de wintercross in Deurne op het podium geëindigd. Pootjes kwam na een valpartij in de eerste manche niet verder dan een vijfde plaats. In de tweede manche begon hij op een tweede plaats maar vanwege harde onderarmen en een lekke band moest hij deze plaats afstaan en werd derde.

Toen het starthek in de eerste manche viel, kwam Davy niet heel goed weg en kwam pas na een aantal ronden aan op een tweede plaats. Davy was opdat moment de snelste rijder op de baan maar vanwege harde onderarmen en een valpartij verloor hij kostbare tijd en finishte als vijfde.

De start van de tweede manche was beter en ditmaal kon hij in de beginfase rustig volgen op een tweede plaats. Na een aantal ronden begonnen zijn armen hem opnieuw parten te spelen en ook kreeg hij nog af te rekenen met een lekke band. Davy verloor de tweede plaats maar wist de manche wel op een derde plaats uit te rijden.

Met een 5-3 in de manches eindigde Pootjes op een derde plaats in het dagklassement en mocht hiermee plaats nemen op het podium.

Daguitslag wintercross Deurne:
1 Micha Boy de Waal 120 Pnt
2 Jeremy Knuiman 108 Pnt
3 Davy Pootjes 95 Pnt
4 Jacky Tausch 95 Pnt
5 Nick Leerkes 94 Pnt