Davy Pootjes maakt het beste van moeilijke Grand Prix in Portugal

Davy Pootjes van het Diga Procross team heeft in de zesde wedstrijd van het wereldkampioenschap MX2 in het Portugese Agueda het beste van een moeilijk weekend gemaakt. Pootjes moest in zowel de eerste als de tweede manche een inhaalrace rijden en wist er nog een zestiende en een tiende plaats uit te halen.

Na zijn podiumplaats in Mantova reisde Davy met vertrouwen af naar Portugal voor de volgende wedstrijd. Helaas kreeg hij hier op zaterdag een tegenslag te verwerken. ‘’In de kwalificatieheat pakte ik een goede start. Ik reed op een zesde plaats toen ik in de tweede ronde een andere rijder aantikte en viel. Ik moest terug naar de pits en lag vervolgens ver achter waardoor er niet meer in zat dan een vierendertigste plaats. Omdat hier de start heel belangrijk is, heb ik daarmee eigenlijk de hele zondag verprutst,’’ vertelt Davy.

Uiteraard probeerde Davy vanaf de buitenzijde een goede start te pakken. Echter in de eerste manche raakte hij ook nog betrokken bij een valpartij. Vanaf een laatste plaats begon hij aan een opmars naar voren en wist er nog een zestiende plaats uit te halen.

Ook in de tweede manche moest hij een inhaalrace rijden. De crosser uit Ammerzoden gaf alles wat hij in zich had en wist er nog een tiende plaats uit te halen.

Met een 16-10 in de manches eindigde Davy op een elfde plaats en bezet na zes wedstrijden de achtste plaats in de tussenstand van het wereldkampioenschap MX2. Volgend weekend staat de Franse Grand Prix op de kalender in St. Jean d’Angely.

Daguitslag Grand Prix MX2 Portugal:
1 Jorge Prado 50 Pnt
2 Thomas Kjer Olsen 40 Pnt
3 Mitch Evans 38 Pnt
4 Henry Jacobi 36 Pnt
5 Maxime Renaux 24 Pnt
11 Davy Pootjes 16 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MX2:
1 Jorge Prado 250 Pnt
2 Thomas Kjer Olsen 247 Pnt
3 Henry Jacobi 193 Pnt
4 Jago Geerts 170 Pnt
5 Tom Vialle 164 Pnt
8 Davy Pootjes 128 Pnt