Davy Pootjes maakt positieve terugkeer op de Zwarte Cross in Lichtenvoorde

Davy Pootjes van het Diga Procross Husqvarna team heeft een positieve terugkeer gemaakt in de Dutch Masters of Motocross in Lichtenvoorde. Pootjes wist zesde en zevende te worden in de manches en werd hiermee zesde in de daguitslag.

Pootjes had al een aantal weken geen wedstrijden meer gereden en was daardoor opzoek naar wedstrijdritme. Toch begon hij positief aan de dag want in de tijdtraining wist hij een zesde tijd neer te zetten.

In de eerste manche pakte Pootjes een goede start en kwam op een zesde plaats uit de eerste ronde. De crosser uit Ammerzoden kon het hoge tempo in de eerste helft van de wedstrijd goed volgen. Daarna moest hij het iets laten zakken en viel terug naar een zevende plaats. In de slotfase kon hij toch nog een plaats goed maken en kwam op een nette zesde plaats over de finish.

De tweede manche begon met een tegenslag voor Pootjes want hij kwam bij de start ten val en moest als laatste aan de wedstrijd beginnen. Met een straf tempo kwam hij gedurende de wedstrijd terug naar voren en wist de ene na de andere positie goed te maken. Na een manche waarin hij alles heeft gegeven kwam hij op een zevende plaats over de finish.

Met een 6-7 in de manches eindigde Davy op een zesde plaats in het dagklassement. In de eindstand van de Dutch Masters of Motocross is hij op een zevende plaats geeindigd. Davy zal zich nu gaan voorbereiden op de Grand Prix van Tsjechie, welke aankomend weekend op het programma staat.

Daguitslag Dutch Masters 250 Zwarte Cross Lichtenvoorde:
1 Roan van de Moosdijk 50 Pnt
2 Calvin Vlaanderen 42 Pnt
3 Adam Sterry 38 Pnt
4 Tom Vialle 34 Pnt
5 Mikkel Haarup 30 Pnt
6 Davy Pootjes 29 Pnt

Eindstand Dutch Masters of Motocross 250:
1 Henry Jacobi 132 Pnt
2 Jago Geerts 115 Pnt
3 Ben Watson 104 Pnt
4 Roan van de Moosdijk 83 Pnt
5 Adam Sterry 82 Pnt
7 Davy Pootjes 58 Pnt