Davy Pootjes kent moeilijke Grand Prix MX2 in Rusland

Davy Pootjes van het Diga Procross team heeft een moeilijke Grand Prix van Rusland gekend. Pootjes miste het vertrouwen op het snelle, verraderlijke circuit en kampte met de naweeën van zijn zware valpartij in Rhenen.

Door de val in Rhenen reisde Davy met vele kneuzingen en blauwe plekken af naar Rusland voor de achtste wedstrijd van het wereldkampioenschap. Het was bloedheet in Orlyonok en het circuit aldaar is betonhard en super snel. Ook zitten er vele springschansen op hoge snelheid in de baan, wat het best gevaarlijk maakt.

Davy miste het vertrouwen op de baan en kon zijn draai niet vinden. In de eerste manche pakte hij een redelijke start maar er was niet genoeg vertrouwen om hard te gaan waardoor Davy besloot om de wedstrijd te verlaten.

Ook in de tweede manche had hij het moeilijk. Wel heeft hij de manche uitgereden maar niet op het niveau dat we van hem gewend zijn.

Davy scoorde in Rusland helaas geen punten maar is wel heel huiswaarts gekeerd. In de tussenstand om het wereldkampioenschap staat hij na acht wedstrijden op een negende plaats. Aankomend weekend staat alweer de volgende Grand Prix op het programma in het Letse Kegums. Davy zal deze week zoveel mogelijk proberen te herstellen en hoopt dit weekend goed te kunnen scoren. 

Tussenstand wereldkampioenschap MX2:
1 Jorge Prado 347 Pnt
2 Thomas Kjer Olsen 327 Pnt
3 Jago Geerts 257 Pnt
4 Henry Jacobi 236 Pnt
5 Tom Vialle 216 Pnt
9 Davy Pootjes 157 Pnt