Davy Pootjes sterk zesde in Grand Prix van Engeland

Davy Pootjes van het DigaProcross team heeft een sterke tweede wedstrijd van het wereldkampioenschap MX2 in het Britse Matterley Basin gereden.

Pootjes reed in de eerste manche netjes op een vierde plaats maar pompte zich wat op waardoor hij in het tweede deel van de wedstrijd terug viel naar een zevende plaats. In de tweede manche kwam hij na een mindere start terug naar een zevende plaats en werd hiermee zesde in de daguitslag.

Op zaterdag begon het weekend niet geheel naar wens voor Davy. ‘’Ik voelde me best goed op de baan maar in de tijdtraining was ik net iets te traag. In de kwalificatieheat ging het beter en wist ik als achtste over de finish te komen,’’ vertelt Davy.

In de eerste manche pakte Davy een hele goede start en reed met nog een aantal ronden te gaan op een vierde plaats. ‘’Ik reed op een gegeven moment naar derde man Vialle toe, alleen toen pompte ik mijzelf op. Dit was jammer en hierdoor viel ik terug naar een zevende plaats.’’

De start van de tweede manche was net iets minder goed en net buiten de top tien kon hij aan de wedstrijd beginnen. Met een goed ritme vocht hij zich gedurende de wedstrijd terug naar een zevende plaats.

‘’Het was een zeer positief weekend voor mij. Ik ga me nu klaar maken voor mijn thuis Grand Prix in Valkenswaard.’’

In het dagklassement eindigde Davy op een zesde plaats en staat in de tussenstand van het wereldkampioenschap op een zevende plaats. Aankomend weekend staat voor de crosser uit Ammerzoden de Nederlandse Grand Prix in Valkenswaard op het programma.

Daguitslag Grand Prix MX2 in Engeland:
1 Thomas Kjer Olsen 50 Pnt
2 Henry Jacobi 42 Pnt
3 Tom Vialle 38 Pnt
4 Calvin Vlaanderen 35 Pnt
5 Ben Watson 34 Pnt
6 Davy Pootjes 28 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MX2:
1 Thomas Kjer Olsen 94 Pnt
2 Henry Jacobi 78 Pnt
3 Calvin Vlaanderen 71 Pnt
4 Tom Vialle 65 Pnt
5 Ben Watson 63 Pnt
7 Davy Pootjes 50 Pnt