Davy Pootjes pakt top vijf plaats in Grand Prix MX2 in Frankrijk

Davy Pootjes van het Diga Procross Husqvarna team heeft in de zevende wedstrijd om het wereldkampioenschap MX2 in het Franse St. Jean d’Angely een top vijf plaats weten te behalen. Pootjes wist in de eerste manche na een start buiten de top tien terug te komen naar een vijfde plaats. In de tweede manche reed hij opnieuw sterk en wist hij na een valpartij op een achtste plaats over de finish te komen.

Pootjes kwam in de eerste manche vanaf een twaalfde plaats terug naar voren. Het rijden ging soepel en ook het inhalen lukte goed. Dit zorgde ervoor dat hij op een sterke vijfde plaats over de finish wist te komen. ‘’Dit is de sterkste manche van dit seizoen tot nu toe,’’ vertelt Davy.

Ook in de tweede manche had Pootjes het goed naar zijn zin op het technische circuit. Hij kwam opnieuw goed terug naar voren maar toen hij op een zevende plaats reed, kwam hij ten val. Hierbij werd hij teruggeslagen naar een tiende plaats maar hij herstelde zich goed en wist zich nog terug te knokken naar een achtste plaats.

Met een 5-8 in de manches eindigde Davy op een zevende plaats in het dagklassement en bezet na zeven wedstrijden de achtste plaats in de tussenstand van het wereldkampioenschap. De volgende wedstrijd van Davy is de derde wedstrijd van de Dutch Masters of Motocross in Rhenen op Hemelvaartsdag.

Daguitslag Grand Prix MX2 Frankrijk:
1 Jorge Prado 47 Pnt
2 Jago Geerts 47 Pnt
3 Thomas Kjer Olsen 36 Pnt
4 Mitch Evans 32 Pnt
5 Adam Sterry 30 Pnt
7 Davy Pootjes 29 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MX2:
1 Jorge Prado 297 Pnt
2 Thomas Kjer Olsen 283 Pnt
3 Jago Geerts 217 Pnt
4 Henry Jacobi 210 Pnt
5 Mitch Evans 187 Pnt
8 Davy Pootjes 157 Pnt