Tegenslag blijft Davy Pootjes ook in de Grand Prix van Letland achtervolgen

Davy Pootjes van het Diga Procross team heeft ook in de negende wedstrijd van het wereldkampioenschap MX2 in het Letse Kegums tegenslag gekend. Na het moeilijke weekend in Rusland begon Davy sterk aan het weekend door in de tijdtraining een goede vierde tijd neer te zetten.

Vol goede moed bereidde hij zich voor op de kwalificatieheat maar toen het starthek viel ging het niet veel later mis voor de crosser uit Ammerzoden. Pootjes was betrokken bij een valpartij waarbij hij zijn enkel blesseerde. Bij de valpartij ging veel tijd verloren maar Davy reed de wedstrijd nog wel uit maar kwam niet verder dan een negenentwintigste plaats.

Ondanks zijn pijnlijke enkel wilde hij het toch proberen in de eerste manche. In de eerste helft van de wedstrijd reed hij rond de twintigste plaats en was hij in gevecht om de punten. Helaas begon de pijn in zijn enkel op te spelen en ondertussen had Davy ook al een steen op hoge snelheid op zijn bril gehad. Hierdoor besloot hij om de wedstrijd te verlaten.

In overleg met het team is na de eerste manche besloten om in de tweede manche niet meer van start te gaan. In de tussenstand om het wereldkampioenschap blijft hij op een negende plaats staan. Davy zal aankomende week gebruiken om zo goed mogelijk te herstellen want volgend weekend staat alweer de tiende wedstrijd om het wereldkampioenschap op het programma in het Duitse Teutschenthal.

Tussenstand wereldkampioenschap MX2:
1 Jorge Prado 397 Pnt
2 Thomas Kjer Olsen 367 Pnt
3 Jago Geerts 301 Pnt
4 Henry Jacobi 251 Pnt
5 Ben Watson 246 Pnt
9 Davy Pootjes 157 Pnt