Davy Pootjes laat zich zien in thuis Grand Prix in Valkenswaard

Davy Pootjes van het Diga Procross team heeft zich laten zien in zijn thuis Grand Prix in Valkenswaard.

Pootjes werd na een sterk gereden wedstrijd zesde in de eerste manche en was ook in de tweede manche op weg om een soortgelijk resultaat neer te zetten totdat hij af te rekenen kreeg met een mechanisch probleem waardoor hij de wedstrijd moest verlaten.

Na zijn sterke optreden in de Grand Prix van Engeland, keek Davy vol enthousiasme uit naar zijn thuis Grand Prix in Valkenswaard. Op zaterdag was al duidelijk dat Davy zich goed thuis voelde op het circuit. Zijn tijden waren goed in de trainingen en een goede start in de kwalificatieheat zorgde ervoor dat hij in de kopgroep aan de wedstrijd kon beginnen. Pootjes hield lang stand op een tweede plaats en kwalificeerde zich op een sterke vijfde plaats.

Met grote motivatie begon Pootjes aan de eerste manche. Hij pakte een goede start en had al snel de vijfde plaats in handen. Netjes rijdend hield hij goed stand op een vijfde plaats. In de slotfase wisselde hij verschillende keren van positie en finishte op een goede zesde plaats.

In de tweede manche kwam hij minder goed weg bij de start maar door een aantal mooie inhaalmanoeuvres kwam hij al snel de top tien binnen. Davy zette zijn opmars verder en kreeg de zevende plaats in handen. Echter door een mechanisch probleem zag hij een goed resultaat in rook op gaan en moest de wedstrijd verlaten.

Door zijn nulscore in de tweede manche moest hij in het dagklassement genoegen nemen met een dertiende plaats. In de tussenstand om het wereldkampioenschap staat hij nu op een achtste plaats. Volgend weekend staat de volgende Grand Prix op het programma in het Italiaanse Arco di Trento.

Daguitslag Grand Prix MX2 in Valkenswaard:
1 Jorge Prado 50 Pnt
2 Thomas Kjer Olsen 42 Pnt
3 Jago Geerts 36 Pnt
4 Calvin Vlaanderen 36 Pnt
5 Henry Jacobi 35 Pnt
13 Davy Pootjes 15 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MX2:
1 Thomas Kjer Olsen 136 Pnt
2 Henry Jacobi 113 Pnt
3 Calvin Vlaanderen 107 Pnt
4 Jorge Prado 100 Pnt
5 Ben Watson 95 Pnt
8 Davy Pootjes 65 Pnt