Davy Pootjes pakt podiumplaats in Dutch Masters 250 in Axel

Davy Pootjes van het Diga Procross team is in de tweede wedstrijd om de Dutch Masters 250 in Axel op het podium geeindigd. Pootjes scoorde in beide manches constant en zag dit beloont worden met een derde plaats op het podium.

Het circuit van Axel lag er in de ochtend goed geprepareerd bij. Het deelnemersveld was sterk en Davy was er klaar voor om de pech van de eerste wedstrijd in Oss om te zetten in een goed resultaat. Hij zette een zevende tijd op de klok en begon gedreven aan de eerste manche.

In de eerste manche pakte Davy een redelijke start en reed in de beginfase op een tiende plaats. Hij ging de strijd aan met een groepje van rijders en kwam gedurende de wedstrijd steeds verder terug naar voren. Een goede vierde plaats was zijn deel en hiermee hield hij zijn kansen op een podiumplaats open.

Ook in de tweede manche moest Pootjes van rond de tiende plaats terug naar voren komen. De crosser uit Ammerzoden reed opnieuw een sterke inhaalrace en kwam in de slotfase aan op een derde plaats. Er ontstond een spannend gevecht dat in het nadeel van Davy werd beslist waardoor hij als vierde over de finish kwam.

Met tweemaal een vierde plaats in de manches eindigde hij op een derde plaats in het dagklassement. In de tussenstand om de Dutch Masters of Motocross bezet hij na twee wedstrijden de vierde plaats. Aankomend weekend zal Davy starten in de Grand Prix van Lombardije in Mantova.

Overall Dutch Masters 250:
1 Henri Jacobi 44 Pnt
2 Ben Watson 40 Pnt
3 Davy Pootjes 36 Pnt
4 Mikkel Haarup 30 Pnt
5 Tom Vialle 28 Pnt

Championship Standings Dutch Masters 250:
1 Henri Jacobi 94 Pnt
2 Jago Geerts 65 Pnt
3 Ben Watson 62 Pnt
4 Davy Pootjes 58 Pnt
5 Adam Sterry 56 Pnt