Davy Pootjes maakt het beste van dag vol tegenslag in Oss

Davy Pootjes van het Diga Procross team heeft bij de eerste wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross het beste gemaakt van een dag vol met tegenslag.

Pootjes kwam in beide manches bij de start ten val maar door niet op te geven wist hij er toch een zesde plaats uit te halen in het dagklassement.

Het circuit van Oss lag er door de zonnige omstandigheden hard en glad bij in de training. Daarnaast lag de snelheid hoog en moest er goed geconcentreerd gereden worden. Davy zette verschillende keren aan om een snelle tijd op de klok te zetten en kwam uit op een zesde plaats.

Gedreven stond hij achter het starthek voor de eerste manche. Echter toen het starthek viel raakte Davy betrokken bij een valpartij en moest aan een inhaalrace beginnen. Alles gevend wist hij de ene na de andere rijder te passeren en na een sterk eindschot kwam hij toch nog op een achtste plaats over de finish.

Ook in de tweede manche zat het tegen bij de start. Er was een grote valpartij waarbij ook Davy betrokken was. Ditmaal duurde het langer voordat hij zijn weg kon vervolgen maar toch zette hij de achtervolging in. Net als in de eerste manche wist hij vele rijders een plaats terug te verwijzen en finishte op een twaalfde plaats.

Met een 8-12 in de manches eindigde Davy op een zesde plaats in het dagklassement en heeft hiermee de schade beperkt gehouden. Over drie weken staat voor Davy de volgende wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross op het programma in Axel.

Daguitslag Dutch Masters 250 Oss:
1 Henri Jacobi 50 Pnt
2 Jago Geerts 40 Pnt
3 Adam Sterry 31 Pnt
4 Jed Beaton 27 Pnt
5 Kade Walker 26 Pnt
6 Davy Pootjes 22 Pnt