Davy Pootjes zevende in de Dutch Masters of Motocross 500 in Rhenen

Davy Pootjes van het JWR Honda team heeft tijdens de laatste wedstrijd van de Dutch Masters of Motocross in Rhenen goed vooruitgang geboekt. Omdat Pootjes door veel blessureleed veel wedstrijden heeft gemist, kampt hij nog met opgepompte armen. Hier vocht hij zich in Rhenen doorheen en wist met een 11-7 in de manches zevende te worden in het dagklassement.

In de training had Davy een goed gevoel op de motor. Na verschillende keren aangezet te hebben, kwam hij uit op een achtste tijd. Dit was niet zijn beste ronde maar omdat het gevoel op de motor goed was, keek hij met vertrouwen uit naar de eerste manche.

In de eerste manche kwam hij niet goed uit de start en moest van rond de vijftiende plaats terug naar voren zien te komen. Dit lukte goed want hij wist zich al snel op te werken naar een zevende plaats. Helaas werd zijn opmars onderbroken toen hij zijn motor stil remde. Daarna liepen zijn armen vol en kon Davy niet meer doen dan de wedstrijd uit rijden. Davy slaagde erin om er nog een elfde plaats uit te halen en was zeker tevreden over zijn snelheid voordat hij last kreeg van de opgepompte armen.

De start van de tweede manche was beter en ditmaal kwam hij op een zesde plaats uit de eerste bocht. Gelijk wist hij door te stoten naar een vijfde plaats en wist hier zo’n tien minuten goed stand op te houden. Een valpartij gooide echter roet in het eten. Nadien liepen zijn armen opnieuw vol en moest hij het een aantal ronden rustiger aan doen. Daarna kon hij het goede ritme weer oppikken en vocht hij zich terug naar een nette zevende plaats.

Commentaar Davy Pootjes: ‘’Ik ben wel blij met mijn dag. Omdat ik zoveel heb gemist, heb ik nog veel last van harde armen. Daar moeten we gewoon doorheen en dit weekend zagen we echt vooruit gang, dus daar ben ik blij mee.’’ 

Daguitslag Dutch Masters 500 Rhenen:
1 Glenn Coldenhoff 47 Pnt
2 Romain Febvre 43 Pnt
3 Brent van Doninck 40 Pnt
4 Calvin Vlaanderen 40 Pnt
5 Freek van der Vlist 31 Pnt
7 Davy Pootjes 24 Pnt