Davy Pootjes niet van start in Grand Prix van Engeland

Davy Pootjes van het JWR Honda Racing team zal vandaag niet van start gaan in de eerste wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP.  Pootjes heeft in de kwalificatieheat een enkelblessure opgelopen en verdraaide daarnaast zijn knie.

Ondanks deze tegenslag verliep het weekend tot dusver positief. Zijn snelheid was goed en in de kwalificatieheat wist hij in de eerste vijftien minuten in de top vijftien te rijden.

‘’Het rijden ging lekker maar helaas verdraaide ik toen in een spoor mijn enkel en knie. Vanochtend was het best dik en tijdens het rijden had ik er veel last van in de sporen. Ik heb besloten om vandaag niet te rijden en heb besloten het te laten rusten aangezien het seizoen nog lang duurt. Het is wel jammer want er zaten in de eerste Grand Prix al wel punten in maar het positieve is dat het rijden steeds beter gaat en snelheid niet slecht is,’’ vertelt Davy.

Volgend weekend staat voor Davy de tweede wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP op het programma in het Italiaanse Mantova.

 

Fotocredits – Niklas Hampinen