Davy Pootjes in de top tien in int.wedstrijd in Hawkstone Park

Davy Pootjes van JWR Honda Racing is in het Britse Hawkstone Park in de top tien geeindigd. Na de moeilijke wedstrijd in Lacapelle Marival wist Pootjes hier in beide manches mee te strijden om de top tien plaatsen en werd tiende en elfde in de manches.

Het had enorm veel geregend in de nacht van zaterdag op zondag waardoor de omstandigheden zeer verraderlijk en zwaar waren. Er stond een sterk deelnemersveld aan de start waarin Pootjes zich netjes staande wist te houden en een dertiende tijd in de tijdtraining neer wist te zetten.

In de eerste manche reed Davy een goede wedstrijd. Hij reed constant en hield stand in de top tien. Met nog twee ronden te gaan reed hij op een achtste plaats toen zijn motor ineens afsloeg. Davy dacht dat hij een mechanisch probleem had maar toch kon hij zijn weg nog weer vervolgen en sloot de manche als tiende af.

Ook in de tweede manche kwam Pootjes dicht bij de top tien en wist hij als elfde over de finish te komen. Dit leverde hem in het dagklassement een tiende plaats op.

Aankomend weekend staat voor de crosser uit Ammerzoden de eerste wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP op het programma in het Britse Matterley Basin.

Daguitslag int.wedstrijd Hawkstone Park:
1 Brian Bogers 39 Pnt
2 Glenn Coldenhoff 37 Pnt
3 Thomas Kjer Olsen 35 Pnt
4 Shaun Simpson 34 Pnt
5 Ben Watson 34 Pnt
10 Davy Pootjes 21 Pnt