Davy Pootjes maakt geslaagde comeback in het Italiaans Kampioenschap

Na een periode van twee jaar en zeven maanden maakte Davy Pootjes van het JWR Racing Honda team op zondag zijn comeback tijdens het Italiaans Kampioenschap in Alghero. Davy had zich voor deze wedstrijd het doel gesteld om gewoon wedstrijdritme op te doen en zonder verwachtingen deel te nemen. Dit ging hem goed af want in de MX1 manche reed hij lang rond de tiende plaats en wist zeventiende te worden.

Na een aantal goede trainingsweken besloot Davy om deel te nemen aan de wedstrijd in Alghero. Dit is een zanderig circuit maar toch ook op plaatsen verraderlijk hard waardoor er geconcentreerd gereden moest worden. De dag begon zeer positief want in het deelnemersveld dat uit verschillende MXGP-rijders bestond, wist hij in de tijdtraining een nette tiende tijd op de klok te zetten.

Een goede start in de eerste manche zorgde ervoor dat Pootjes in de top tien aan de wedstrijd kon beginnen. Lang wist hij zich hier staande te houden maar door het gebrek aan wedstrijdritme kreeg hij last van opgepompte armen en moest daardoor het tempo laten zakken. Pootjes weerde zich kranig en finishte uiteindelijk als zeventiende.

Aan het einde van de dag stond er een superfinale op het programma waarin de beste rijders van de MX1 klasse het op namen tegen de beste MX2 rijders. Davy nam opnieuw een hele goede start en had ditmaal een beter ritme dan in de eerste manche. Helaas kwam hij in het heetst van de strijd met een andere rijder in aanraking en viel. Met een beschadigde motor moest hij het paddock opzoeken maar ondanks dit was het een geslaagde dag voor de crosser uit Ammerzoden.

Commentaar Davy Pootjes: ‘’Ik heb van heel ver moeten komen en het was een emotionele dag voor mij. Aangezien ik zolang geen wedstrijden meer heb gereden, ben ik tevreden over hoe het ging en kan ik vanaf hier verder gaan bouwen. Volgend weekend rijd ik een internationale wedstrijd in Lacapelle Marival, Frankrijk en de week erna sta ik aan de start in Hawkstone Park, Engeland. Ik heb er zin in’’.

Uitslag MX1 manche Italiaans Kampioenschap Alghero:
1 Jeremy Seewer
2 Tim Gajser
3 Ruben Fernandez
4 Alberto Forato
5 Christophe Charlier
17 Davy Pootjes

Fotocredits – Loek Albers