Davy Pootjes zoekt naar de juiste vering afstelling in int.wedstrijd in Lacapelle Marival

Davy Pootjes van het JWR Honda Racing team heeft zijn voorbereiding op het naderende MXGP seizoen verder gezet tijdens de internationale wedstrijd in het Franse Lacapelle Marival. Na zijn positieve eerste wedstrijd in het Italiaans Kampioenschap in Alghero zat het in Frankrijk toch wat tegen voor Pootjes.

‘’Na de wedstrijd in Alghero zijn we in Sardinie gebleven om daar in het zand met de vering te testen. De omstandigheden van vandaag waren compleet anders met een harde ondergrond met heel veel sporen. Hier hadden we problemen mee. We rijden met fabrieksvering van Öhlins dus dat is goed maar we moeten alleen nog even de juiste afstelling vinden. Het rijden ging in de eerste manche lekker in de eerste vijftien minuten. Het was een lastige gevaarlijke baan maar vanaf hier bouwen we verder,’’ vertelt Davy.

Vanwege het probleem met de vering zocht Davy in beide manches voortijdig het rennerskwartier op om de kans op blessures te voorkomen. Volgend weekend rijdt Davy zijn volgende voorbereidingswedstrijd in het Britse Hawkstone Park.

Fotocredits – Niklas Hampinen