Davy Pootjes met JWR Honda Racing in het wereldkampioenschap MXGP

Davy Pootjes uit Ammerzoden keert in 2022 terug in het wereldkampioenschap MXGP.

Na meer dan twee seizoenen van blessureleed heeft Pootjes een overeenkomst gesloten met het JWR Honda Racing team en zal de overstap maken naar de koningsklasse (MXGP).

Na zijn zware armblessure, die hem bijna anderhalf jaar van de motor heeft gehouden, heeft Davy vorige week weer zijn eerste meters op de motor gemaakt. Het gevoel was goed en Pootjes ondervond geen hinder meer van zijn blessure. Dit is goed nieuws voor Pootjes, die de komende maanden zal gaan gebruiken om weer terug op zijn oude niveau te komen en zich zal gaan voorbereiden op het nieuwe hoofdstuk in zijn carrière, de MXGP klasse.

Commentaar Davy Pootjes: ‘’Ik ben heel blij dat ik van het JWR Honda Racing team de kans krijg om van start te gaan in de MXGP klasse. De nieuwe Honda ziet er geweldig uit en ik was erg onder de indruk na mijn eerste testrit met de motor. Ik kijk er erg naar uit om met het volledige JWR Racing Honda Racing team aan het werk te gaan. Ik weet dat ik met hele gemotiveerde mensen ga werken die van de sport houden. Ik kan niet wachten om weer aan de slag te gaan. Ik ben heel dankbaar dat ik deze kans krijg, dat ik met deze motor in het wereldkampioenschap MXGP kan rijden en dat Johan Westermark in mij gelooft.’’

Naast de wedstrijden om het wereldkampioenschap MXGP zal Pootjes ook deelnemen aan de Dutch Masters of Motocross 500!