Profiel Davy Pootjes.

Profiel

Naam: Davy Pootjes
Geboortedatum: 28 januari 1998
Lievelingseten: Rijst met kip en wok groente
Hobbies: Motocross en vissen
Favoriete muziek: Top 40
Levensmotto: Fall down #45 times and stand up #46!
Mijn speciale talent: Technisch rijden
Mooiste herinnering: Europees Kampioen 65cc 2008

Biografie

Davy Pootjes is zijn hele leven al met motorcross bezig. Op vierjarige leeftijd begon hij al met racen. Davy’s vader nam hem mee naar België, zette hem op een crossmotor en regelde een trainer. Vanaf dat moment rijdt hij ook al wedstrijden.

“Veel kinderen van mijn leeftijd deden al mee aan wedstrijden in NL, maar ik was nog te jong om in NL deel te nemen, daarom gingen we naar België”, legt hij uit. “In het begin vond ik het gewoon leuk om te crossen als hobby, ook al ging het niet altijd zo goed als dat ik wilde. Ik viel soms echt op elke hoek”, lacht hij verlegen en haalt zijn schouders op.

“Ik denk dat ik gewoon mijn draai nog moest vinden. Toen ik zes was, won ik mijn eerste Nederlandse titel. Ik had toen veel meer controle.”

Inmiddels is Davy al aardig wat stappen verder. En neemt hij deel aan het gehele MX2 Wereldkampioenschap inclusief de overzeese edstrijden, en alle rondes van de Dutch Masters of Motocross.

Davy heeft de afgelopen jaren helaas behoorlijk wat pech gekend, maar heeft uiteindelijk maar 1 doel voor ogen : zoveel mogelijk podiums pakken en mee strijden voor de MX2 GP titel!

Davy werkt hard om zijn doelen te behalen en is vastberaden er een succesvol jaar van te maken. Davy heeft de afgelopen maanden hard getraind met zijn nieuwe conditionele trainer en rij technische trainer Marc de Reuver! De afgelopen maanden heeft hij veel getraind in Spanje om zich optimaal voor te bereiden voor het nieuwe seizoen.

Als professioneel motorcrosser besteed hij dan ook al zijn tijd aan zijn sport en staat 24/7 alles in het teken van motorcross.

Palmares

2018: 14e Plaats Wereld kampioenschap MX2
4e plaats Dutch Masters of Motocross

2017: 23e Plaats Wereld kampioenschap MX2

2016: 22e Plaats Wereld kampioenschap MX2

2015: 24e Plaats Wereld kampioenschap MX2

2014: 1e plaats Open Nederlands Kampioenschap 125cc
3e plaats Europees kampioenschap EMX125 (vanwege blessure)

2013: 7e plaats Europees kampioenschap EMX125
9e Plaats Wereld kampioenschap 125cc

2012: Open Nederlands Kampioen, Europees Kampioen,
Vice ADAC Junior Kampioen en derde in het WK85cc

2011: 5e plaats EK 85cc Grote Wielen
4e plaats ONK 85cc Grote Wielen
1e plaats NK 85cc Supercross
1e plaats Coupe de L’avenir

2010: Deelname in de klasse 85cc Grote Wielen

2009: Jaar met pech en blessures in de 85cc Grote Wielen

2008: Overstap in Nederland naar 85cc Grote Wielen
EUROPEES KAMPIOEN 65cc

2007: 3e plaats NK 65cc Grote Wielen
4e plaats EK 65cc

2006: 10e plaats EK 65cc
2e plaats NK 65cc Kleine Wielen
1e plaats Supercross Orlando (USA)
4e plaats Supercross Las Vegas Junior Challenge

2005: Nederlands Kampioen KNMV 50cc

2004: Nederlands Kampioen 50cc district licentiehouders

De mensen en bedrijven die Davy ondersteunen.