Davy Pootjes finisht in de top tien in thuis Grand Prix in Valkenswaard

Davy Pootjes van het LRT KTM team heeft zijn thuis Grand Prix in Valkenswaard in de top tien af weten te sluiten. Pootjes wist in beide manches een goede start te pakken en wist ondanks een valpartij in de tweede manche in beide manches negende te worden.
De crosser uit Ammerzoden begon sterk aan het weekend door in de trainingen op zaterdag een tweede en derde tijd op de klokken te zetten. Dit zorgde voor vertrouwen en hij begon dan ook overtuigend aan de kwalificatieheat. Na het pakken van een goede start kon hij in de top drie aan de wedstrijd beginnen maar door een kleine schuiver verloor hij een aantal posities waardoor hij zich als zevende kwalificeerde voor de wedstrijd.
Een goede start in de eerste manche zorgde ervoor dat hij in de top vijf aan de wedstrijd kon beginnen. Davy kende een sterke beginfase en hield lang goed stand. Omdat het tempo erg hoog lag, moest Davy vanaf het midden van de wedstrijd iets gas terug nemen en dit kostte hem in het tweede deel van de wedstrijd een aantal posities. Davy bleef knokken tot aan de finish en wist er een negende plaats uit te halen.
Tussen de manches in nam Davy zijn tijd om te herstellen en begon aan de voorbereiding op de tweede manche. Opnieuw vertrok zijn KTM als een speer bij de start zodat hij in de kopgroep aan de wedstrijd kon beginnen. Gelijk had hij een goed ritme in handen maar door een valpartij in de beginfase werd hij teruggeslagen. De crosser uit Ammerzoden herstelde zich goed en wist net als in de eerste manche op een negende plaats over de finish te komen.
Met tweemaal een negende plaats in de manches eindigde hij ook in het dagklassement op een negende plaats. In de tussenstand om het wereldkampioenschap is Davy opgeklommen naar een twaalfde plaats. Aankomend weekend wordt de derde wedstrijd om het wereldkampioenschap verreden in het Spaanse RedSand.
 Overall Grand Prix MX2 in Valkenswaard:
1 Pauls Jonass 50 Pnt
2 Jorge Prado 44 Pnt
3 Thomas Kjer Olsen 40 Pnt
9 Davy Pootjes 24 Pnt
World Championship Standings MX2:
1 Pauls Jonass 100 Pnt
2 Thomas Kjer Olsen 82 Pnt
3 Hunter Lawrence 67 Pnt
12 Davy Pootjes 33 Pnt