Davy Pootjes tekent bij LRT KTM

Het LRT KTM team is trots om bekend te mogen maken dat het ook komend jaar actief zal zijn in het Wereldkampioenschap MX2.

Afgelopen jaar is het team gestart om Julien Lieber te ondersteunen nadat hij het hele seizoen 2016 geblesseerd aan de kant had gestaan. De Belg kende dit jaar een goed seizoen met LRT KTM waarmee hij als zesde eindigde in het Wereldkampioenschap MX2 een resultaat dat tot stand kwam door meerdere podiumplaatsen.

Echter doordat Lieber de overstap maakt naar het Wereldkampioenschap MXGP moest het LRT KTM team opzoek naar een nieuwe rijder en wij zijn dan ook trots om bekend te maken dat wij een overeenkomst hebben gesloten met het Nederlandse talent, Davy Pootjes.

Het seizoen van Pootjes liep door blessures niet zoals hij het zich had voorgesteld. Toch wist hij tijdens de wedstrijden waarin hij wel deelnam te laten zien dat de snelheid goed was.

Met de steun van het LRT KTM en ondersteuning van de fabriek, hoopt het Nederlandse talent het komende seizoen blessure vrij te blijven en hoopt hij eindelijk te kunnen laten zien wat hij in zijn mars heeft in het Wereldkampioenschap MX2.

Julien’s broer Cedric, die in het verleden ook actief was als rijder, zal intensief betrokken blijven bij  het team als manager.

Cedric Lieber (LRT KTM Team Manager): “Ik denk dat we het afgelopen seizoen hebben laten zien dat we een toprijder kunnen huisvesten binnen ons team, en dat wij die de ondersteuning kunnen bieden om mee te kunnen strijden voor de topplaatsen in het Wereldkampioenschap MX2. Ik ben heel blij dat wij een getalenteerde rijder als Davy hebben kunnen vastleggen waardoor wij ons als team kunnen blijven verbeteren om onze doelen te bereiken. Ik ben er zeker van dat hij nog veel mooie dingen zal gaan laten zien in de toekomst en ik kijk dan ook uit naar onze samenwerking.”

Davy Pootjes: “Ik ben heel blij dat ik een contract heb kunnen tekenen bij het LRT KTM team. Na een paar moeilijke jaren met blessures ben ik blij dat ik de kans krijg om mezelf terug te knokken naar de top. Ik kan niet wachten om met het team aan de slag te gaan en om me klaar te maken voor het nieuwe seizoen.”

Related Post