Davy Pootjes een manche vijftiende in Grand Prix MX2 in Amerika

Davy Pootjes van het HSF Logistics Motorsport team is in de Grand Prix van Amerika in Jacksonville een manche vijftiende geworden. Deze positie wist hij ondanks een valpartij in de eerste manche te behalen. In de tweede manche reed hij opnieuw in de punten totdat hij te kampen kreeg met maagklachten en vroegtijdig de wedstrijd moest verlaten.

De Grand Prix van Amerika werd verreden op het WW Motorcrosspark in Jacksonville. Het was de eerste keer dat hier zo’n grote wedstrijd werd georganiseerd. Het circuit had een zanderige ondergrond en had veel technische aspecten zoals wavesecties, dubbelsprongen en lange tafelbergen. Het was bijzonder warm en door de hoge luchtvochtigheid was het enorm zwaar voor de rijders.

Davy reed op zaterdag een goede kwalificatieheat waarin hij zich als tiende wist te kwalificeren. In de eerste manche streed hij in de beginfase rond de vijftiende plaats maar kwam toen ten val en verloor kostbare tijd. Pootjes liet zich niet uit het veld slaan en vocht zich in het resterende deel van de wedstrijd terug naar een vijftiende plaats. In de tweede manche reed hij opnieuw in de punten totdat hij maagklachten kreeg en noodgedwongen de wedstrijd moest verlaten.

Omdat Davy in de tweede manche niet tot scoren kwam, eindigde hij in het dagklassement op een negentiende plaats. In de tussenstand om het wereldkampioenschap bezet hij na de wedstrijd in Amerika de vijfentwintigste positie. Aankomend weekend wordt op het TT circuit van Assen de volgende Grand Prix verreden.

Daguitslag Grand Prix MX2 USA:
1 RJ Hampshire 50 Pnt
2 Hunter Lawrence 42 Pnt
3 Thomas Covington 40 Pnt
4 Jeremy Seewer 32 Pnt
5 Mitchell Harrison 30 Pnt
19 Davy Pootjes 6 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MX2:
1 Pauls Jonass 696 Pnt
2 Jeremy Seewer 656 Pnt
3 Thomas Kjer Olsen 523 Pnt
4 Benoit Paturel 504 Pnt
5 Thomas Covington 457 Pnt
25 Davy Pootjes 62 Pnt

Related Post