Pijnlijke schouder brengt Davy Pootjes drie WK punten in Argentinie

Davy Pootjes van het HSF Logistics Motorsport team heeft in de derde wedstrijd om het wereldkampioenschap MX2 in Argentinie een goede snelheid laten zien. Echter door een schouderblessure kreeg hij geen loon naar werken en bleef het voor de crosser uit Ammerzoden bij drie punten.

Davy reisde als negende in de WK tussenstand naar Argentinië en na de tweede plaats in de openingsmanche van Indonesië zat het zelfvertrouwen er goed in. Helaas werd het een lastige wedstrijd voor Davy waarin hij door een pijnlijke schouder niet verder kwam dan drie WK punten.

In de kwalificatieheat op zaterdag kende Davy geen geweldige start en moest vanaf plek achttien aan de wedstrijd beginnen. De rijder uit Ammerzoden reed een goede manche en werkte zich op naar een veertiende plaats. Helaas maakte hij toen een foutje en zakte terug naar de achttiende plaats. Dit zorgde ervoor dat hij in beide manches op zondag pas laat op mocht rijden naar het starthek en geen ideale startplaats had.

Tijdens de eerste manche op zondag ging het meteen in de eerste ronde mis voor Davy. Hij werd door een andere rijder van zijn KTM gereden en hierbij kreeg zijn schouder een flinke klap te verwerken. Nadat Pootjes zijn motor weer had opgepakt moest hij als laatste aan de wedstrijd beginnen en hopen om nog binnen de punten te eindigen. Dit lukte en Davy wist er na een zwaar bevochten wedstrijd nog een achttiende plaats uit te slepen.

In de tweede manche begon Pootjes binnen de top 10 aan de wedstrijd. Helaas kreeg hij steeds meer last van zijn schouder en ondanks dat hij probeerde door te zetten, werd de pijn te hevig waardoor hij na vier ronden besloot om de wedstrijd te verlaten. “Momenteel lijkt het er niet op dat er iets is gebroken of andere grote schade is. Ik ben echt teleurgesteld over het resultaat. Het enige positieve aan het weekend is dat mijn snelheid goed was. Nu de blik vooruit en op naar de volgende wedstrijd.” aldus de teleurgestelde crosser uit Ammerzoden.

Aanstaande zondag zal Pootjes starten in de eerste wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross MX2 in Oss.

Daguitslag Grand Prix MX2 in Argentina:
1 Pauls Jonass 50 Pnt
2 Jorge Prado 40 Pnt
3 Jeremy Seewer 38 Pnt
20 Davy Pootjes 3 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MX2:
1 Jeremy Seewer 110 Pnt
2 Pauls Jonass 107 Pnt
3 Benoit Paturel 103 Pnt
5 Thomas Kjer Olsen 99 Pnt
14 Davy Pootjes 42 Pnt

Foto’s: Bavo

Related Post