Davy Pootjes sterk tweede in de Dutch Masters MX2 in Emmercompascuum

Davy Pootjes van het Red Bull KTM Factory team is in de vierde wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Emmercompascuum op een sterke derde plaats geeindigd. De rijder uit Ammerzoden kwam op het zware zandcircuit goed uit de voeten en wist met een tweede en een derde plaats in de manches derde te worden in het dagklassement.
Davy begint weer steeds beter in zijn ritme te komen en dit liet hij in de training gelijk zien. Op het zandcircuit had hij de juiste lijnen al snel gevonden en knalde er een hele snelle tijd uit. Dit resulteerde in een mooie tweede tijd waarmee hij een flinke vertrouwensboost kreeg voor de beide manches.
In de eerste manche vertrok de Red Bull KTM scherp bij de start en in de kopgroep kwam hij door de eerste bocht. Na een goed verlopen eerste ronde kwam hij op een tweede plaats voorbij start/finish en wist hier lang goed op stand te houden. Toen Jeffrey Herlings hem passeerde, viel hij terug naar een derde plaats maar hij bleef het tempo strak houden en dit zorgde ervoor dat hij het gat op Max Anstie begon te dichten. Met nog een aantal ronden te gaan nam hij deze positie over en dit zorgde ervoor dat hij de manche op een sterke tweede plaats af wist te sluiten.
De start van de tweede manche was net iets minder goed maar toch kon hij in de top vijf aan de wedstrijd beginnen. Op het inmiddels loodzwaar geworden circuit, wist hij in de beginfase al door te stoten naar een tweede plaats. Ronde na ronde hield hij stand op deze positie totdat hij in de slotfase een klein foutje maakte. Dit had tot gevolg dat hij werd gepasseerd door Max Anstie en terug viel naar een derde plaats. Davy reed de wedstrijd zonder grote risico’s te nemen uit en kwam op een derde plaats over de finish.
Met een 2-3 in de manches eindigde hij op een mooie derde plaats in het dagklassement. In de tussenstand is de rijder uit Ammerzoden opgeklommen naar een vierde plaats. Aankomende zondag staat de laatste wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross op het programma in Halle.
Tussenstand Dutch Masters of Motocross MX2 in Emmercompascuum:
MX2: 1. Jeffrey Herlings (NL) KTM 1+1; 2. Max Anstie (GB), Husqvarna 2+2; 3.  Davy Pootjes, KTM, 3+3; 4. Brian Bogers, KTM, 5+4; 5. Jorge Prado Garcia, E, KTM 4+7.
TUSSENSTAND KAMPIOENSCHAP MX2: 1. Herlings 200 (kampioen); 2. Anstie 140; 3. Bogers 118; 4. Pootjes 92; 5. Lars van Berkel, Husqvarna , 68.

Related Post