Davy Pootjes keert sterk terug in de Dutch Masters in Markelo

Davy Pootjes van het Red Bull KTM Factory team heeft in de derde wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Markelo een sterke terugkeer gemaakt in de competitie.

In de eerste manche wist hij na een sterk eindschot op een vierde plaats over de finish te komen. In de tweede manche had hij deze plaats opnieuw in handen maar moest toen vanwege de regen zijn bril afzetten waardoor het tempo naar beneden ging en hij als negende finishte.

Na zijn driedubbele sleutelbeenbreuk had Davy zijn tijd genomen om weer goed fit te worden. Dit was goed gelukt en hij was er dan ook klaar voor om terug de wedstrijden in te gaan om zo weer wedstrijdritme op te doen. In de training ging het hard en lagen de tijden dicht bij elkaar. Davy zette verschillende keren aan en kwam uit op een derde tijd.

In de eerste manche reed Davy een hele constant wedstrijd. Wel had hij al snel last van opgepompte armen maar ondanks dit reed hij een strak tempo en wist hij met een sterk eindschot Brian Bogers nog te passeren en op een vierde plaats over de finish te komen. Ook in de tweede manche reed Davy op een vierde plaats totdat het hard begon te regenen. Dit had tot gevolg dat hij zijn bril af moest zetten, en een strijdend groepje achter hem, moest laten passeren. Davy probeerde alles wat hij kon maar slaagde er niet in om ze achter hem te houden waardoor hij genoegen moest nemen met een negende plaats.

Met een 4-9 in de manches eindigde Davy op een zevende plaats in het dagklassement. Als alles goed verloopt zal hij volgend weekend aan de start komen in de elfde wedstrijd om het wereldkampioenschap MX2 in Matterley Basin, Engeland.

Daguitslag Dutch Masters MX2 in Markelo:
1 Jeffrey Herlings 50 Pnt
2 Max Anstie 44 Pnt
3 Thomas Covington 38 Pnt
4 Brian Bogers 35 Pnt
5 Conrad Mewse 31 Pnt
7 Davy Pootjes 30 Pnt

Related Post