Driedubbele sleutelbeenbreuk voor Davy Pootjes

Het zit Davy Pootjes van het Red Bull KTM Factory team niet mee dit jaar. Tijdens de eerste Grand Prix in Qatar brak hij zijn sleutelbeen, beschadigde een zenuw in zijn schouder en liep hierbij ook een gebroken rib op.

Davy had een aantal weken nodig om terug in het oude ritme te komen en dit liet hij afgelopen zondag tijdens de Dutch Masters in Mill zien door in de tweede manche derde te worden.

Helaas sloeg vandaag opnieuw het noodlot toe in de kwalificatieheat van de Grand Prix in Letland. De rijder uit Ammerzoden reed net buiten de top tien toen hij bij een sprong in de lucht werd aangetikt door Jorge Zaragoza. Beide rijders kwamen hierbij ten val en dit had tot gevolg dat Davy zijn sleutelbeen op drie plaatsen brak. Er werd op dit moment gekeken of hij morgen al geopereerd kan worden in Belgie.

Pootjes zal door deze blessure de internationale wedstrijd in Rhenen en de Grand Prix’s van Duitsland en Italie moeten missen. Ook de Grand Prix van Spanje is op dit moment nog een vraagteken.