Davy Pootjes breekt sleutelbeen in Grand Prix van Qatar

Davy Pootjes van het Red Bull KTM Factory team heeft in de eerste manche van de Grand Prix MX2 in Losail, Qatar zijn sleutelbeen. De rijder uit Ammerzoden reed een hele sterke beginfase en reed op een zesde plaats toen hij in het midden van de wedstrijd ten val kwam.

Na onderzoek in het ziekenhuis werd duidelijk dat het om een nette breuk gaat. Davy vliegt morgen terug naar Nederland en zal dan gelijk in Belgie aan zijn sleutelbeen worden geopereerd.

Na de operatie moet hij het twaalf dagen rustig aan doen en dan kan hij de motortraining hervatten. Wanneer alles mee zit, kan hij de eerste wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Axel op 13 maart halen. Mocht deze wedstrijd te vroeg komen dan is hij in ieder geval tijdens zijn thuis Grand Prix op 28 maart in Valkenswaard weer van de partij.

Daguitslag Grand Prix MX2 Qatar:

1 Jeffrey Herlings 50 Pnt

2 Dylan Ferrandis 44 Pnt

3 Pauls Jonass 40 Pnt

4 Jeremy Seewer 34 Pnt

5 Brent van Doninck 31 Pnt

– Davy Pootjes 0 Pnt