Buikgriep speelt Davy Pootjes parten in het Italiaans Kampioenschap in Alghero

Davy Pootjes van het Red Bull KTM Factory Team heeft tijdens de eerste wedstrijd om het Italiaans Kampioenschap in Alghero af te rekenen gehad met buikgriep. Dit zorgde voor een moeilijke start van het seizoen. Daarentegen kreeg hij in de eerste manche al voordat het starthek gevallen was te kampen met een probleem met zijn koppeling waardoor hij al in de beginfase de wedstrijd moest verlaten. In de superfinale heeft hij proberen te rijden maar vanwege de buikgroep voelde hij zich te zwak waardoor hij na een kwartier besloot om het rennerskwartier op te zoeken.

In de aanloop op deze wedstrijd verbleef Davy al een aantal weken met zijn team op het eiland van Sardinie om zich met goede weersomstandigheden voor te kunnen bereiden op de wedstrijd. Alles liep perfect en dit zorgde voor veel vertrouwen voor de eerste wedstrijd. Echter in de nacht van zaterdag op zondag kreeg Davy af te rekenen met buikgriep en was verre van fit. Omdat hij zo naar deze eerste wedstrijd had toegeleefd, wilde hij toch rijden. In de training probeerde hij zijn krachten te sparen maar zette aan het einde van de training toch een nette zesde tijd op de klokken.

Omdat Davy steeds meer last kreeg van zijn buik besloot hij om tussen de training en de eerste manche naar de dokter te gaan. Hier kreeg hij medicatie tegen de pijn en hij hoopte dat dit aan zou slaan zodat hij zich in ieder geval iets beter zou gaan voelen. Naast het feit dat hij ziek was, kreeg hij voor de eerste manche nog een tegenslag te verwerken. In de sighting lap had hij een probleem met zijn koppeling, wat voor de start niet meer verholpen kon worden. Davy ging nog wel van start maar moest al na een ronde de wedstrijd verlaten. Teleurgesteld keerde hij terug naar het paddock waar hij zich begon voor te bereiden op de superfinale.

Omdat Davy in de MX2 manche niet over de finish was gekomen, mocht hij in de superfinale pas laat oprijden naar het starthek. Hij stond helemaal aan de buitenzijde en dit was verre van ideaal. Hij zat er na het vallen van het starthek dan ook niet goed bij. Tijdens het rijden merkte hij dat hij niet scherp was en zich ook behoorlijk zwak voelde. Toch probeerde hij er het beste van te maken en begon plaatsen winst te boeken. Echter na zo’n vijftien minuten raakte hij zo vermoeid dat hij het verstandiger vond om de wedstrijd te verlaten.

Commentaar Davy Pootjes:’’Ik weet dat het met mijn conditie en snelheid goed zit. We hebben een hele goede voorbereiding gehad op dit seizoen en ik kijk nu al uit naar de volgende wedstrijd in Hawkstone Park. Ik vind dat een mooie baan en ik ben benieuwd hoe het daar zal gaan’’.

Uitslagen Italiaans Kampioenschap MX2 in Alghero:

MX2 manche:
1 Jeffrey Herlings
2 Michele Cervellin
3 Max Anstie
4 Karel Kutsar
5 Alvin Ostlund
DNF Davy Pootjes

Superfinale:
1 Evgeny Bobryshev
2 Romain Febvre
3 Jeremy van Horebeek
4 Jeffrey Herlings
5 Jose Butron
DNF Davy Pootjes

Related Post