Davy Pootjes scoort top drie plaats in GP MX2 in Letland

Davy Pootjes van het Red Bull KTM Factory Team heeft in de twaalfde wedstrijd om het wereldkampioenschap MX2 in het Letse Kegums een top drie plaats weten te behalen.

gpzweden

De rijder uit Ammerzoden reed een dijk van een eerste manche waarin hij op een derde plaats over de finish wist te komen. In de tweede manche reed hij opnieuw in de kopgroep totdat hij ten val kwam en teruggeslagen werd tot buiten de top tien. Pootjes herstelde zich goed en wist op een elfde plaats over de finish te komen waarmee hij zesde werd in het dagklassement.

Op zaterdag waren de omstandigheden perfect in Letland. Het rijden ging lekker in de trainingen en hij wist beide sessies in de top vijftien af te sluiten. In de kwalificatieheat kwam hij van buiten de top tien goed terug naar voren en wist de heat op een achtste plaats af te sluiten waarmee hij zich van een hele goede startplaats verzekerde voor in de manches op zondag.

De omstandigheden waren op zondag heel anders dan op zaterdag want de regen kwam in de ochtend met bakken uit de lucht. Het losse zand veranderde in modder en hierdoor ontstonden er al snel diepe sporen. Een goede start was van essentieel belang en deze boodschap had Davy goed begrepen. Hij pakte een hele goede start en kwam op een tweede plaats uit de eerste bocht. Met een goed ritme wist hij de tweede plaats rondenlang in handen te houden. Na een aantal ronden moest hij de tweede plaats afstaan aan Max Anstie en viel terug naar een derde positie. Davy bleef het tempo strak houden en hield de concurrentie op afstand. Netjes rijdend werkte hij de laatste paar ronden van de manche af en kwam na een sterk gereden wedstrijd op een mooie derde plaats over de finish.

Enthousiast stond de rijder uit Ammerzoden achter het starthek voor de tweede manche. Ook ditmaal zat hij er goed vooraan bij na de start en kon wederom op een tweede plaats aan de wedstrijd beginnen. Helaas gooide een valpartij in de beginfase roet in het eten. Verschillende plaatsen gingen hierbij verloren waardoor Davy teruggeslagen werd tot buiten de top tien. Na de valpartij had hij het juiste ritme alweer snel gevonden en reed de wedstrijd uit op een nette elfde plaats.

Met een 3-11 in de manches eindigde Davy op een zesde plaats in het dagklassement. Ondanks dat hij pas vier Grand Prix wedstrijden heeft gereden, staat hij toch al op een eenentwintigste plaats in de tussenstand om het wereldkampioenschap. Over twee weken gaat het kampioenschap verder in Loket, Tsjechie.

Uitslagen Grand Prix van Letland:
Eerste manche MX2:
1 Max Anstie
2 Pauls Jonass
3 Davy Pootjes
4 Jeremy Seewer
5 Harri Kullas

Tweede manche MX2:
1 Max Anstie
2 Pauls Jonass
3 Harri Kullas
4 Tim Gajser
5 Jeremy Seewer
11 Davy Pootjes

Daguitslag MX2:
1 Max Anstie 50 Pnt
2 Pauls Jonass 44 Pnt
3 Harri Kullas 36 Pnt
4 Jeremy Seewer 34 Pnt
5 Tim Gajser 32 Pnt
6 Davy Pootjes 30 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MX2:
1 Jeffrey Herlings 423 Pnt
2 Tim Gajser 377 Pnt
3 Valentin Guillod 352 Pnt
4 Pauls Jonass 351 Pnt
5 Jeremy Seewer 345 Pnt
21 Davy Pootjes 59 Pnt

Related Post