Zware valpartij houdt Davy Pootjes van deelname in Grand Prix MX2 in Indonesie

Davy Pootjes van het LRT KTM team is vandaag niet van start gegaan in de dertiende wedstrijd om het wereldkampioenschap MX2 in het Indonesische Semarang. Nadat hij zich op zaterdag als tiende had weten te kwalificeren, kwam hij in de warm up hard ten val en bezeerde hierbij zijn lichaam.

Voor controle is Davy naar het ziekenhuis gegaan waar de dokters verschillende onderzoeken hebben gedaan en foto’s hebben gemaakt. Gelukkig lijkt het erop dat Davy niets heeft gebroken en dat het enkel bij kneuzingen en blauwe plekken zal blijven.

Davy keert zo snel mogelijk huiswaarts om zich hier opnieuw te laten onderzoeken en hoopt snel weer terug op de motor te kunnen stappen. Ondanks dat Pootjes vandaag niet in actie kwam, blijft hij op een tiende plaats staan in de tussenstand en heeft slechts een achterstand van vijf punten op de negende man.

Volgend weekend staat voor Davy de finale van de Dutch Masters of Motocross in Lichtenvoorde op het programma en een week later wordt de veertiende ronde om het wereldkampioenschap MX2 verreden in Loket, Tsjechie.

Tussenstand wereldkampioenschap MX2:
1 Pauls Jonass 550 Pnt
2 Jorge Prado 550 Pnt
3 Thomas Kjer Olsen 422 Pnt
4 Ben Watson 412 Pnt
5 Calvin Vlaanderen 369 Pnt
10 Davy Pootjes 218 Pnt

Related Post