Davy Pootjes ruim in de top tien in GP MX2 in Lombardije

Davy Pootjes van het LRT KTM Team is in de elfde wedstrijd om het wereldkampioenschap MX2 in het Italiaanse Ottobiano ruim in de top tien geëindigd.

Pootjes reed een goede eerste manche waarin hij op een zevende plaats over de finish wist te komen. In de tweede manche kwam hij na een valpartij bij de start helemaal terug naar een elfde plaats en werd hiermee achtste in de daguitslag.

De weersomstandigheden waren warm in Italië en het was belangrijk hoe je met je krachten om ging. In de kwalificatieheat pakte hij een hele goede start en kon in de kopgroep aan de wedstrijd beginnen. In de beginfase hield hij goed stand in de top drie maar gedurende de wedstrijd verloor hij zijn ritme waardoor er enkele plaatsen verloren ging en hij zich als zesde kwalificeerde voor de wedstrijd.

Ook in de eerste manche lag de temperatuur boven de dertig graden waardoor het afzien was voor de rijders. Een goede start zorgde ervoor dat Davy er goed bij vooraan bij lag. Hij reed een constante wedstrijd, wat hem uiteindelijk een zevende plaats opleverde.

De tweede manche begon met een tegenslag want Davy raakte betrokken bij een valpartij en moest hierdoor als laatste aan de wedstrijd beginnen. Pootjes kwam sterk terug en bleef doorgaan tot aan de finishvlag en dit leverde hem een elfde plaats op.

In het dagklassement eindigde de crosser uit Ammerzoden op een achtste plaats. Door deze goede uitslag heeft hij belangrijke punten goed gemaakt op de rijders voor hem in de tussenstand. Hij blijft op een elfde staan maar heeft nog slechts een achterstand van negen punten op de tiende man. Over twee weken gaat het wereldkampioenschap verder in Indonesië.

Related Post