Davy Pootjes pakt top tien plaats in het Grand Prix MX2 in Frankrijk

Davy Pootjes van het LRT KTM team heeft in de tiende wedstrijd om het wereldkampioenschap MX2 in het Franse St. Jean d’Angely een top tien plaats weten te behalen. Helaas zat het ook in deze wedstrijd niet helemaal mee want door een mechanisch probleem in de tweede manche kwam Pootjes ook een manche niet tot scoren.

Davy had er zin in en begon uiterst gedreven aan het weekend. Op het heuvelachtige circuit voelde hij zich goed thuis en had de juiste lijnen gelijk gevonden. Dit liet hij in de trainingen zien want met een vierde tijd in de vrije training en een zesde tijd in de tijdtraining liet hij zien dat het met zijn snelheid goed zat. Echter de kwalificatieheat, die de startopstelling van de manches bepaalde, begon met een tegenslag. Davy raakte  betrokken bij een valpartij bij de start en moest als laatste aan de wedstrijd beginnen. Hij zette een straf tempo in en probeerde zover mogelijk terug naar voren te komen. Davy kwam als twintigste over de finish en was er opgebrand om het in de manches op zondag beter te doen.

De omstandigheden waren op zondag heel anders dan op zaterdag. Hevige onweersbuien zorgden ervoor dat de baan een stuk modderiger was en dat er verraderlijke sporen in het circuit ontstonden. In de eerste manche kwam Davy van rond de vijftiende plaats terug naar voren. Met een goed tempo kwam hij de top tien binnen en werkte zich op naar een negende plaats. In de slotfase moest hij helaas nog een plaats prijsgeven aan Ben Watson waardoor hij als tiende werd afgevlagd.

Een soortgelijk start zorgde ervoor dat Pootjes opnieuw ruim in de punten aan de wedstrijd kon beginnen. Hij kon het hoge tempo van de rijders voor hem goed volgen en werkte zich op naar een twaalfde plaats. Niet veel later kreeg hij de aansluiting met de groep van rijders tot aan de tiende plaats. Helaas kwam hij in het heetst van de strijd ten val en kreeg niet veel later te kampen met een mechanisch probleem waardoor hij de wedstrijd moest verlaten.

In het dagklassement eindigde Davy op een vijftiende plaats en blijft hiermee op een elfde plaats staan in de tussenstand. Volgend weekend staat de volgende Grand Prix op het programma in het Italiaanse Ottobiano.

Daguitslag MX2 Frankrijk:
1 Jorge Prado 45 Pnt
2 Thomas Covington 45 Pnt
3 Thomas Kjer Olsen 40 Pnt
4 Jago Geerts 38 Pnt
5 Pauls Jonass 33 Pnt
15 Davy Pootjes 11 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MX2:
1 Pauls Jonass 434 Pnt
2 Jorge Prado 418 Pnt
3 Thomas Kjer Olsen 328 Pnt
4 Ben Watson 305 Pnt
5 Calvin Vlaanderen 259 Pnt
11 Davy Pootjes 167 Pnt