Davy Pootjes komt de top tien binnen in het wereldkampioenschap MX2

Davy Pootjes van het LRT KTM Team is in de achtste wedstrijd om het wereldkampioenschap MX2 in het Duitse Teutschenthal in de top tien geeindigd. Pootjes had vanwege een probleem in de kwalificatieheat in beide manches een slechte startplaats maar reed twee goede manches waarin hij als elfde en negende over de finish wist te komen, wat hem in het dagklassement een negende plaats opleverde.

Op zaterdag had Davy al snel een goed ritme gevonden op het verraderlijke Talkessel Circuit. Dit liet hij in de tijdtraining zien door een scherpe vijfde tijd neer te zetten. Hiermee was hij slechts een halve seconde langzamer dan de snelste rijder op het circuit, wat hem vertrouwen gaf voor de kwalificatieheat. Helaas kreeg hij hierin al vrij snel een tegenslag te verwerken want hij kreeg te kampen met een mechanisch probleem waardoor hij noodgedwongen de wedstrijd moest verlaten.

Ondanks zijn mindere startpositie wist Davy in de eerste manche toch een redelijk goede start te pakken en kwam op een twaalfde plaats uit de eerste ronde. Op het circuit waarop het moeilijk is om in te halen, werkte Davy zich terug op naar een tiende plaats. Echter in het heetst van de strijd moest hij toch nog een plaats prijsgeven en viel terug naar een elfde plaats. Tot aan de finishvlag heeft hij gevochten om de tiende plaats terug te pakken maar helaas lukte dit niet waardoor hij als elfde finishte.

In de tweede manche was er meer werk aan de winkel want ditmaal kwam hij pas op een zeventiende plaats uit de eerste ronde. Met veel vechtlust ging hij de strijd aan met de concurrentie en kwam gedurende de wedstrijd goed terug naar voren. Al voor het midden van de wedstrijd kwam hij de top tien binnen maar omdat Davy het tempo strak hield, wist hij ook Jago Geerts nog te passeren en kwam als negende over de finish.

Met een 11-9 in de manches eindigde Davy op een negende plaats in het dagklassement en is hiermee ook in de tussenstand opgeklommen naar een negende plaats. Over twee weken krijgt het wereldkampioenschap MX2 haar vervolg in het Britse Matterley Basin.

Overall Grand Prix MX2 Germany:
1 Jorge Prado 47 Pnt
2 Pauls Jonass 47 Pnt
3 Calvin Vlaanderen 40 Pnt
4 Ben Watson 36 Pnt
5 Jed Beaton 29 Pnt
9 Davy Pootjes 22 Pnt

World Championship Standings MX2:
1 Pauls Jonass 351 Pnt
2 Jorge Prado 329 Pnt
3 Thomas Kjer Olsen 288 Pnt
4 Ben Watson 246 Pnt
5 Jed Beaton 203 Pnt
9 Davy Pootjes 140 Pnt

Related Post