Davy Pootjes scoort sterke zesde plaats in de Grand Prix MX2 in Letland

Davy Pootjes van het LRT KTM team heeft in de zevende wedstrijd om het wereldkampioenschap MX2 in het Letse Kegums een sterke zesde plaats weten te behalen. De crosser uit Ammerzoden reed in de tweede manche lang in de top vijf en finishte uiteindelijk als zesde. Ook in de eerste manche zat Pootjes ruim in de top tien totdat hij door een valpartij vele plaatsen verloor en teleurgesteld op een vijftiende plaats over de finish kwam.

Davy heeft goede herinneringen aan het circuit van Kegums want hier heeft hij in het verleden al eens een top drie plaats weten te behalen in een Grand Prix. Het circuit was dit jaar echter flink onder handen genomen en werd in tegengestelde richting verreden. Ondanks dit had Davy al snel een vertrouwd gevoel op de baan en wist in de trainingen top tien tijden op de klok te zetten. Ook in de kwalificatieheat kwam hij sterk voor de dag want na een valpartij in de eerste ronde kwam hij vanaf een vijfentwintigste plaats helemaal teruggereden naar een elfde plaats. Davy zag hiermee dat wanneer hij in de manches op zondag een goede start zou pakken, hij veel verder naar voren moest kunnen zitten.

Davy pakte in de eerste manche een hele goede start en reed in de eerste paar ronden op een zevende plaats. Hij kon het tempo van de rijders voor hem goed volgen totdat hij door een valpartij ver terug viel. In het resterende deel van de wedstrijd heeft Davy geprobeerd om het tempo zo hoog mogelijk te houden maar meer dan een vijftiende plaats zat er helaas niet in voor de crosser uit Ammerzoden. In de tweede manche liet Davy zijn potentieel zien. Het heeft Pootjes de laatste weken niet altijd mee gezeten maar nu wist hij een goede start om te zetten in een mooie zesde plaats en pakte hiermee belangrijke punten voor het kampioenschap.

Met een 15-6 in de manches eindigde Davy op een negende plaats in het dagklassement. In de tussenstand om het wereldkampioenschap bezet hij na zeven wedstrijden de twaalfde plaats. Aankomend weekend staat alweer de volgende Grand Prix op het programma in het Duitse Teutschenthal.

Daguitslag Grand Prix MX2 in Letland:
1 Thomas Kjer Olsen 47 Pnt
2 Jago Geerts 38 Pnt
3 Pauls Jonass 38 Pnt
4 Jorge Prado 36 Pnt
5 Ben Watson 34 Pnt
9 Davy Pootjes 21 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MX2:
1 Pauls Jonass 304 Pnt
2 Jorge Prado 282 Pnt
3 Thomas Kjer Olsen 266 Pnt
4 Ben Watson 210 Pnt
5 Jed Beaton 174 Pnt
12 Davy Pootjes 118 Pnt

Related Post