Davy Pootjes klimt naar derde plaats in de Dutch Masters of Motocross

Davy Pootjes van het LRT KTM Team is in de tussenstand van de Dutch Masters of Motocross 250 opgeklommen naar een derde plaats. Tijdens de derde wedstrijd in het Brabantse Mill scoorde de crosser uit Ammerzoden constant en wist met een vijfde en een vierde plaats in de manches vijfde te worden in het dagklassement.

Het circuit van Mill lag er op en top geprepareerd bij. Door de zonnige weersomstandigheden op de dagen voorafgaande aan het evenement was de baan mooi droog en dit zorgde ervoor dat Davy zich al snel goed thuis voelde op de baan. In de tijdtraining zette hij een negende tijd op de klok en aangezien de verschillen tussen de rijders zeer klein waren, wist Davy dat wanneer hij in de manches een goede start zou pakken er nog veel meer in moest kunnen zitten.

Een redelijk goede start zorgde ervoor dat Pootjes in de eerste manche in de top tien aan de wedstrijd kon beginnen. Op een zevende plaats kwam hij uit de eerste ronde maar niet veel later stootte hij door naar een vijfde plaats. Hij hield de rijders voor hem in het vizier maar in het tweede deel van de wedstrijd moest hij ze in de extreem warme omstandigheden laten gaan en reed de wedstrijd uit op een nette vijfde plaats.

De start van de tweede manche was beter en dit zorgde ervoor dat hij zich in de beginfase al op wist te werken naar een derde plaats. Netjes rijdend hield hij zich een aantal ronden staande op deze positie totdat Calvin Vlaanderen hem wist te passeren. Met een goed ritme zette hij zijn wedstrijd verder en werkte een constante manche af, wat hem een mooie vierde plaats opleverde.

Met een 5-4 in de manches eindigde Davy op een vijfde plaats in het dagklassement en is hiermee opgeklommen naar een derde plaats in de tussenstand. In de komende twee weekenden staan er Grand Prix wedstrijden op het programma voor Davy. Aankomend weekend komt hij in actie in het Letse Kegums en de week erna staat het Duitse Teutschenthal op het programma.

Daguitslag Dutch Masters 250 in Mill:

1 Jago Geerts 45 Pnt

2 Calvin Vlaanderen 45 Pnt

3 Thomas Covington 40 Pnt

4 Ben Watson 37 Pnt

5 Davy Pootjes 34 Pnt

Tussenstand Dutch Masters of Motocross 250:

1 Jago Geerts 127 Pnt

2 Calvin Vlaanderen 114 Pnt

3 Davy Pootjes 99 Pnt

4 Jed Beaton 97 Pnt

5 Thomas Covington 86 Pnt