Davy Pootjes komt dicht bij top tien plaats in Grand Prix MX2 in Rusland

Davy Pootjes van het LRT KTM team is in de zesde wedstrijd om het wereldkampioenschap MX2 in het Russische Orlyonok dicht bij een top tien plaats gekomen. In beide manches kwam hij niet goed uit de start maar in zowel de eerste als de tweede manche kreeg hij al snel de top tien in zicht. In de eerste manche finishte hij uiteindelijk als elfde en in de tweede manche kwam hij na een valpartij als vijftiende binnen.

Davy had het moeilijk om zijn draai te vinden op het circuit van Orlyonok. Toch wilde hij er het beste van maken maar door een tegenslag in de kwalificatieheat waardoor hij de wedstrijd moest verlaten, werd dit er niet makkelijker op. Davy kwam namelijk in het heetst van de strijd met een andere rijder in aanraking waarbij er een scheur in zijn radiateur ontstond waardoor hij noodgedwongen de wedstrijd moest verlaten. Voor Davy betekende dit dat hij in beide manches als laatste een plaats moest zoeken achter het starthek.

Ondanks dat hij pas laat op mocht rijden naar het starthek kwam hij goed weg bij de start maar omdat hij te ver aan de buitenzijde stond, kwam hij in de eerste bocht in de verdrukking terecht waardoor hij buiten de top 15 aan de wedstrijd moest beginnen. Pootjes kwam sterk terug naar een tiende plaats maar verloor nog een positie aan Jed Beaton en finishte als elfde.

Ook in de tweede manche zat hij er niet goed bij met de start maar wist al snel plaatsen winst te boeken en kreeg gedurende de wedstrijd de top tien in zicht. Helaas gooide een valpartij toen roet in het eten waardoor hij verschillende plaatsen verloor en uiteindelijk genoegen moest nemen met een vijftiende plaats.

‘’Het was een moeizaam weekend maar ik train hard en ben mega gemotiveerd. Het team is positief hoe alles gaat en weten zeker dat het harde werken binnenkort beloond wordt. De puzzel moet even in elkaar vallen dan komt het goed,’’ vertelt Davy.

In het dagklassement eindigde Davy op een twaalfde plaats en in de tussenstand om het wereldkampioenschap is hij opgeklommen naar een dertiende positie. Aanstaande zondag komt de crosser uit Ammerzoden aan de start in de derde wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Mill en de week erna staat de volgende Grand Prix op het programma in het Letse Kegums.

Daguitslag Grand Prix MX2 Rusland:
1 Pauls Jonass 50 Pnt
2 Jorge Prado 44 Pnt
3 Ben Watson 35 Pnt
4 Michele Cervellin 34 Pnt
5 Thomas Kjer Olsen 34 Pnt
12 Davy Pootjes 16 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MX2:
1 Pauls Jonass 266 Pnt
2 Jorge Prado 246 Pnt
3 Thomas Kjer Olsen 219 Pnt
4 Ben Watson 176 Pnt
5 Jed Beaton 156 Pnt
13 Davy Pootjes 97 Pnt

Fotocredits: Jan Luyten

Related Post