Davy Pootjes sterk zesde in Grand Prix MX2 in Italië

Davy Pootjes van het LRT KTM team heeft een sterke vierde wedstrijd van het wereldkampioenschap in het Italiaanse Arco di Trento gereden. De crosser uit Ammerzoden werkte twee constante manches af en eindigde met een 8-6 in de manches netjes zesde in het dagklassement.

Davy heeft goede herinneringen aan het circuit van Arco di Trento want in het verleden heeft hij hier al eens een wedstrijd om het EMX125 kampioenschap weten te winnen. Ook dit jaar begon hij positief aan het weekend door zich als tiende te kwalificeren voor de wedstrijd.

Een goede start in de eerste manche zorgde ervoor dat hij in de top tien aan de wedstrijd kon beginnen. Op een negende plaats kwam hij uit de eerste ronde en wist al snel de achtste plaats in handen te nemen. Pootjes had een goed ritme in handen en wist deze positie vast te houden tot over de finish.

De start van de tweede manche was gelijk aan die van de eerste manche. Wederom had hij al snel de achtste plaats in handen en kon het hoge tempo goed volgen. Toen Pauls Jonass en Henry Jacobi samen ten val kwamen, kon Davy hiervan profiteren en schoof twee plaatsen op. In het resterende deel van de wedstrijd bleef hij netjes rijden en kwam op een mooie zesde plaats over de finish.

Met een 8-6 in de manches eindigde Davy op een zesde plaats in het dagklassement. In de tussenstand is hij opgeklommen naar een elfde plaats. Volgend weekend krijgt het wereldkampioenschap zijn vervolg in het Portugese Agueda.

Related Post