Davy Pootjes komt na slechte starts terug naar zesde plaats in Oldebroek

Davy Pootjes van het LRT KTM team is in de tweede wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Oldebroek op een zesde plaats geeindigd. De crosser uit Ammerzoden moest in beide manches na een matige start terug naar voren komen en kwam in de tweede manche ook nog even een keer ten val. Toch wist Pootjes er in beide manches een zesde plaats uit te halen en scoorde hiermee constante punten voor het kampioenschap.

Het circuit van Oldebroek was op en top geprepareerd voor de wedstrijd. Ook het publiek had hun weg naar de baan weten te vinden want vele duizenden mensen stonden langs het circuit om te zien hoe de rijders het er vanaf brachten. Nadat Davy er in de training een twaalfde tijd uit had weten te persen, was hij vastbesloten om er in de manches een hogere klassering uit te halen.

In zowel de eerste als de tweede manche kwam Pootjes niet goed uit de start en moest aan een opmars beginnen. In de eerste manche kwam hij buiten de top tien uit de eerste bocht en begon druk uit te oefenen op de rijders die voor hem reden. Gedurende de wedstrijd werkte hij zich op naar een vijfde plaats maar belandde in een vechtend groepje. In de slotfase werd er verschillende keren van positie gewisseld. Even viel Pootjes terug naar een zevende plaats maar door te blijven knokken tot aan de finishvlag, wist hij er toch een zesde plaats uit te halen.

De tweede manche was een kopie van de eerste manche. Na een matige start kwam Davy goed terug naar voren en reed zichzelf de top vijf binnen. Echter door een valpartij viel hij terug naar een zevende plaats. Pootjes liet het hier niet bij zitten en gaf in de slotfase nog even alles wat hij had. Dit zorgde ervoor dat hij nog een plaats winst wist te boeken en op een zesde plaats over de finish wist te komen.

Met tweemaal een zesde plaats in de manches eindigde Davy ook in het dagklassement op een zesde plaats. In de tussenstand om de Dutch Masters of Motocross staat Davy nu op een vierde plaats, slechts 17 punten achter de leider in het klassement. Aankomend weekend staat de vierde wedstrijd om het wereldkampioenschap MX2 op het programma in het Italiaanse Arco di Trento.

Daguitslag Dutch Masters of Motocross 250cc Oldebroek:
1 Jago Geerts 47 pnt
2 Calvin Vlaanderen 47 pnt
3 Thomas Covington 34 pnt
4 Adam Sterry 34 pnt
5 Jed Beaton 34 pnt
6 Davy Pootjes 30 Pnt

Tussenstand Dutch Masters of Motocross 250:
1 Jago Geerts 82 Pnt
2 Jed Beaton 74 Pnt
3 Calvin Vlaanderen 69 Pnt
4 Davy Pootjes 65 Pnt
5 Thomas Kjer Olsen 50 Pnt

Related Post