Slechte starts maken het Davy Pootjes moeilijk in Grand Prix van Spanje

Slechte starts hebben het Davy Pootjes van het LRT KTM team moeilijk gemaakt in de derde wedstrijd om het wereldkampioenschap MX2 in het Spaanse RedSand. Pootjes kwam door een slechte startplaats niet goed uit de start in beide manches maar wist de schade te beperken door op een vijftiende en een dertiende plaats over de finish te komen.

Op zaterdag had Davy het goed naar zijn zin op het prachtige circuit van RedSand. De baan was op en top geprepareerd en het goede weer zorgde ervoor dat het koude weer van de vorige wedstrijd in Valkenswaard snel vergeten kon worden. Een achtste tijd in de tijdtraining zorgde ervoor dat Davy met vertrouwen aan de kwalificatieheat kon beginnen. Hierin gooide een valpartij echter in het eten waardoor hij niet verder kwam dan een vijfentwintigste plaats, wat een slechte startplaats in de beide manches op zondag betekende.

Ondanks zijn slechte startpositie was Davy vastbesloten om er het beste van te maken in de manches. In de eerste manche kwam hij er niet goed tussendoor bij de start en kwam pas op een achttiende plaats uit de eerste ronde. Pootjes had een goed ritme in handen en werkte zich terug op naar een veertiende plaats. Echter in het heetst van de strijd verloor hij nog een positie aan Ben Watson en kwam als vijftiende over de finish.

De start van de tweede manche was beter en ditmaal kreeg hij al snel de dertiende plaats in handen. Gedurende de wedstrijd stootte hij door naar een twaalfde plaats maar net als in de eerste manche verloor hij in de slotfase toch nog een positie en finishte als dertiende.

Met een 15-13 in de manches eindigde Davy in het dagklassement op een dertiende plaats. In de tussenstand om het wereldkampioenschap bezet hij na drie wedstrijden de dertiende plaats. Over twee weken gaat het kampioenschap verder in het Italiaanse Arco di Trento maar eerst zal Davy op tweede Paasdag deelnemen aan de tweede wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Oldebroek.

Daguitslag MX2:
1. Pauls Jonass (KTM) 50pts
2. Jorge Prado (KTM) 42
3. Thomas Kjer-Olsen (Husqvarna) 38
13. Davy Pootjes (KTM) 14

Tussenstand wereldkampioenschap MX2:
1. Pauls Jonass (KTM) 150pts
2. Thomas Kjer-Olsen (Husqvarna) 120
3. Jorge Prado (KTM) 105
13. Davy Pootjes (KTM) 47