Davy Pootjes begint sterk aan het seizoen in Hawkstone Park

Davy Pootjes van het LRT KTM team is in het Britse Hawkstone Park sterk aan het seizoen begonnen. De crosser uit Ammerzoden reed in beide manches lang in de top drie en leidde de tweede manche.Beide keren zorgde een valpartij ervoor dat hij een paar plaatsen prijs moest geven en in zowel de eerste als de tweede manche op een zesde plaats over de finish kwam.

“In de eerste manche reed ik lang op een derde plaats totdat er in de laatste ronde een achterblijver voor mij viel. Ik kom hem niet meer ontwijken en viel ook waardoor ik zesde werd! In de tweede manche pakte ik kopstart en heb ik lang aan de leiding gereden. Helaas kwam ik na tien minuten even ten val waardoor ik opnieuw zesde werd. Ik ben tevreden over mijn rijden en het team functioneert perfect,” vertelt een tevreden Davy Pootjes.

In de komende weken zal Davy zijn voorbereiding verder zetten op de eerste Grand Prix op 4 maart in Argentinië!