Davy Pootjes scoort top tien plaats in Grand Prix MX2 in Frankrijk

Davy Pootjes van het HSF Logistics Motorsport team heeft tijdens de laatste MX2 grand prix van het seizoen in het Franse Villars Sous Ecot een top tien plaats weten te behalen. In de eerste manche kwam Davy helaas niet aan de finish maar in de tweede manche kwam hij als achtste langs de zwart/wit geblokte vlag.

De laatste wedstrijd meetellend voor het wereldkampioenschap MX2 werd verreden op het circuit van Villars sous Ecot in het westen van Frankrijk. Een prachtige klassieke baan met mooie tafels en hoogteverschillen. Echter veranderde de regen, die vanaf zaterdagmiddag viel, het circuit in een modderpoel. In de tijdtraining liet Davy op het nog droge circuit zien dat de snelheid aanwezig was en klokte de veertiende tijd. Hierna deed hij er tijdens de kwalificatieheat nog een schepje boven op en werd na een ijzersterke wedstrijd als vijfde afgevlagd.

Helaas waren de omstandigheden op zondag heel slecht en het zou een ware slijtageslag worden. Bij de start van de eerste manche zat hij er redelijk goed bij en binnen de top tien kwam hij door de eerste bocht. Echter kwam Davy in de tweede bocht ten val waardoor hij als laatste aan de wedstrijd begon. Davy reed hele goede lijnen en binnen drie ronden had hij zich opgewerkt naar de twintigste plaats. Helaas kwam hij toen vast te staan waardoor hij gedwongen werd om op te geven.

Door de zon die was gaan schijnen lag het circuit er in de tweede manche iets beter bij. Na opnieuw een redelijk goede start kwam Davy ongeschonden door de eerste ronde. Met een constant ritme wist hij zich op te werken van de achtste naar de zesde plaats maar door een foutje later in de manche raakte hij deze gewonnen plaatsen weer kwijt en kwam op een sterke achtste plaats over de finish.

“Het weekend begon goed met een vijfde plaats in de kwalificatieheat. Helaas kwam ik daarna in de eerste manche niet aan de finish maar in de tweede manche wist ik keurig achtste te worden,” Davy vervolgt “Na mijn blessure ging het elk weekend beter en daar ben ik heel blij mee. Ik wil het team graag bedanken voor alles wat ze dit jaar voor mij hebben gedaan. En ik ben blij dat ik nu fit de winter in kan gaan om me optimaal voor te bereiden op het nieuwe seizoen.”

Related Post