Davy Pootjes boekt progressie Grand Prix MX2 in Zweden

Davy Pootjes van het HSF Logistics Motorsport team heeft in de zestiende wedstrijd om het wereldkampioenschap MX2 in het Zweedse Uddevalla progressie geboekt. Nadat hij in de eerste manche als achttiende over de finish wist te komen, reed hij in de tweede manche een sterke wedstrijd en wist de manche af te sluiten op een twaalfde plaats.
Na in Zwitserland twee punten te hebben gescoord had de rijder uit Ammerzoden zich als doel gesteld om zich in Zweden te verbeteren en meer wedstrijdritme op te doen. In de kwalificatieheat op zaterdag liet hij meteen een goede indruk achter door bijna de hele wedstrijd op een achtste plaats te rijden. Bij het vallen van de vlag reed Pootjes op de tiende plaats en dit gaf vertrouwen voor de manches op zondag.
In de eerste manche kwam Davy meteen in de eerste bocht in het gedrang terecht waardoor hij pas op een zestiende plaats uit de eerste ronde kwam. Met een goed ritme werkte hij zich gedurende de wedstrijd op naar een veertiende plaats. Echter kreeg Davy net als in Zwitserland erg last van zijn onderarmen waardoor hij het tempo iets moest laten zakken en als achttiende over de finish kwam.
Bij het vallen van het starthek in de tweede manche zat Davy er opnieuw niet super goed bij en na de eerste ronde kwam hij net binnen de top twintig door. Door een ijzersterk tempo op te pakken kwam hij gedurende de manche naar voren om uiteindelijk knap als twaalfde over de finish te komen.
“Dit weekend was een stuk beter dan vorig weekend, wel heb ik nog steeds last van harde armen maar ook dat wordt steeds beter. Hier moet ik verder op bouwen, nu twee weken hard trainen en dan knallen in Amerika,” aldus Davy.
De volgende ronde voor het wereldkampioenschap MX2 is op 2-3 september op het circuit van Jacksonville in Amerika.
Daguitslag Grand Prix MX2 in Zweden:
1 Jeremy Seewer 44 Pnt
2 Jorge Prado 41 Pnt
3 Pauls Jonass 40 Pnt
4 Conrad Mewse 31 Pnt
5 Thomas Covington 30 Pnt
15 Davy Pootjes 12 Pnt
Tussenstand wereldkampioenschap MX2:
1 Pauls Jonass 669 Pnt
2 Jeremy Seewer 624 Pnt
3 Benoit Paturel 504 Pnt
4 Thomas Kjer Olsen 497 Pnt
5 Julien Lieber 436 Pnt
26 Davy Pootjes 56 Pnt