Davy Pootjes pakt na lang blessureleed WK punten in Zwitserland

Davy Pootjes van het HSF Logistics Motorsport team heeft een goede terugkeer gemaakt in het wereldkampioenschap MX2 in Zwitserland. Na elf Grand Prix wedstrijden te hebben gemist stond Davy in Frauenfeld aan de start om wedstrijdritme op te doen.

Meteen liet de rijder uit Ammerzoden zich zien, door in de openingsronde van de eerste manche op de vijfde plaats te rijden. Helaas kwam hij in het heetst van de strijd verkeerd uit in een spoort en viel. Van buiten de top twintig moest hij zijn wedstrijd vervolgen en ging in de achtervolging. Hij was een sterke opmars bezig totdat hij opnieuw in de problemen kwam en uiteindelijk buiten de punten finishte.

In de tweede manche ondervond Pootjes in de eerste bocht hinder van een valpartij waardoor een goede start er niet in zat. Nadat hij in de beginfase rond de achttiende reed, zakte hij gedurende de manche terug naar de eenentwintigste plaats, en buiten de punten. Toch wist Davy zich knap te herpakken en wist hij als negentiende over de finish te komen. “Allereerst moet ik zeggen dat ik heel blij ben om na een half jaar blessureleed weer terug te zijn. Het hele weekend had ik last van harde armen, maar de kop is eraf en vanaf hier kan ik verder bouwen,” aldus een opgeluchte Davy.

Aankomend weekend gaat het wereldkampioenschap verder in Zweden. De afgelopen twee seizoenen was Zweden van de kalender verdwenen maar dit jaar maakt het circuit van Uddevalla zijn rentree op de wedstrijdkalender.

Daguitslag MX2 Frauenfeld
1 Benoit Paturel 47 Pnt
2 Jeremy Seewer 41 Pnt
3 Pauls Jonass 40 Pnt
4 Thomas Covington 36 Pnt
5 Jorge Prado 36 Pnt
22 Davy Pootjes 2 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MX2:
1 Pauls Jonass 629 Pnt
2 Jeremy Seewer 580 Pnt
3 Benoit Paturel 476 Pnt
4 Thomas Kjer Olsen 467 Pnt
5 Julien Lieber 428 Pnt
29 Davy Pootjes 44 Pnt

Related Post