Davy Pootjes pakt tweede plaats in Grand Prix MX2 in Indonesie

Davy Pootjes van het HSF Logistics Motorsport team heeft in de tweede wedstrijd om het wereldkampioenschap MX2 in Indonesie een tweede plaats weten te behalen. De rijder uit Ammerzoden reed in de eerste manche lang aan de leiding en wist hierin op een nette tweede plaats te finishen. In de tweede manche kwam hij in de modderige omstandigheden verschillende keren ten val maar wist er toch nog een dertiende plaats uit te halen.

Vanwege de regenval besloot de organisatie om op zaterdag enkel een vrije training te laten verrijden. Hierin zette Davy een derde tijd op de klokken en dit was gunstig omdat de organisatie later besloot om de uitslag van de vrije training als startopstelling voor de manches op zondag te gebruiken. Dit zorgde er dus voor dat Davy een goede startplaats aan de binnenzijde van het starthek uit kon kiezen.

In de eerste manche vertrok de HSF KTM als een raket bij de start en was het Davy die als eerste door de eerste bocht kwam. Gelijk had hij een goed ritme in handen en dit zorgde er in de beginfase voor dat hij de koppositie netjes in handen wist te houden. Toen Pauls Jonass hem definitief wist te passeren volgde Davy goed en hield zich netjes staande op een tweede plaats. Met nog zo’n vijf minuten wedstrijd te gaan was het Jonass die zich vast reed in de modder en hierdoor verloor Davy ook wat tijd omdat hij voor een ander spoor moest kiezen. Dit gaf Jeremy Seewer de kans om de koppositie over te nemen voor Julien Lieber. Hier legde de rijder uit Ammerzoden zich niet bij neer en hij wist de tweede positie te heroveren. Het terug pakken van Jeremy Seewer lukte niet waardoor Pootjes de manche afsloot op een knappe tweede plaats.

Tussen de eerste en de tweede manche was er weer veel regen gevallen en dit zorgde ervoor dat de tweede manche een heuse loterij was. Davy kende een slechte start en kwam daarna in zijn opmars ook nog twee keer ten val. Op een dertiende plaats rijdend werd de wedstijd vervroegt afgevlagd maar hiermee scoorde hij toch weer belangrijke punten voor het kampioenschap.

In het dagklassement eindigde Davy op een vijfde plaats en in de tussenstand om het wereldkampioenschap is hij opgeklommen naar een negende positie. Over twee weken staat de derde wedstrijd om het wereldkampioenschap op het programma in Argentinie.

Daguitslag Grand Prix MX2 in Indonesie:
1 Jeremy Seewer 47 Pnt
2 Samuele Bernardini 38 Pnt
3 Julien Lieber 38 Pnt
4 Thomas Kjer Olsen 31 Pnt
5 Davy Pootjes 29 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MX2 na twee wedstrijden:
1 Julien Lieber 78 Pnt
2 Jeremy Seewer 72 Pnt
3 Benoit Paturel 70 Pnt
4 Thomas Kjer Olsen 67 Pnt
5 Pauls Jonass 57 Pnt
9 Davy Pootjes 39 Pnt

Related Post