Davy Pootjes pakt tien WK punten in eerste Grand Prix MX2 in Qatar

Davy Pootjes van het HSF Logistics Motorsport team heeft in de eerste Grand Prix van het seizoen in Qatar tien WK punten weten te scoren. Ondanks dat hij nog wedstrijdritme mist, wist hij gedurende het weekend veel progressie te boeken en kwam in beide manches op een zestiende plaats over de finish.

Nadat hij tijdens zijn voorbereiding op het seizoen wat tegenslag had gekend vanwege ziekte en een valpartij, had hij voor aanvang van deze wedstrijd pas 1 echte wedstrijd gereden. Ondanks dit bleef hij hier rustig onder en nam zich voor om het allemaal rustig op te bouwen. Tijdens de trainingen op vrijdag was er een duidelijke stijgende lijn te zien, wat uiteindelijk resulteerde in een veertiende plaats in de kwalificatieheat.

Omdat er op zaterdagochtend enorm veel gesproeid was, ontstonden er diepe sporen in het circuit. Dit maakte het pakken van een goede start heel belangrijk. Helaas kwam Davy niet lekker uit de start en kwam pas op een twintigste plaats uit de eerste ronde. Lang reed hij rond de 19e plaats maar in het slot van de manche kon hij nog aanzetten en begon het verschil te maken. Dit leverde hem verschillende plaatsen winst op en scoorde met een zestiende plaats vijf punten.

De tweede manche was een kopie van de eerste manche. Opnieuw was zijn start niet geweldig maar de crosser uit Ammerzoden reed zich met opnieuw een 16e plaats ruim in de punten.

Commentaar Davy Pootjes: ‘’ Het was een positief weekend en vanaf hier kunnen we opbouwen. De resultaten zijn misschien niet top maar ik heb wel zelfvertrouwen opgebouwd en dat is het belangrijkste voor mij op dit moment. En we gaan heel naar huis, nu voorbereiden op Indonesië.’’

Met tweemaal een zestiende plaats in de manches eindigde Davy in het dagklassement op een achttiende plaats. Volgend weekend krijgt het wereldkampioenschap haar vervolg in Indonesië.

Daguitslag Grand Prix MX2 in Qatar:

1 Pauls Jonass 50 Pnt

2 Benoit Paturel 44 Pnt

3 Julien Lieber 40 Pnt

4 Thomas Kjer Olsen 36 Pnt

5 Michele Cervellin 28 Pnt

18 Davy Pootjes 10 Pnt

Picture by Bavo

Related Post