Seizoen voorbij voor Davy Pootjes

Voor de Davy Pootjes van het Red Bull KTM Factory team is seizoen 2016 voorbij. De rijder uit Ammerzoden liep in de eerste manche van de Grand Prix van Tsjechie een ontsteking op in een pees van zijn pols.

Tijdens een bezoek in het ziekenhuis kreeg Pootjes een injectie in zijn pols, in de hoop dat de ontsteking minder zou worden. In combinatie met rust voelde de pols na een aantal dagen een stuk beter aan waardoor Davy besloot om deel te nemen aan de Grand Prix van Lommel.

In Lommel liet Pootjes zien dat hij de snelheid had om hoog te kunnen eindigen maar helaas had hij snel veel last van zijn pols. Hij wist er nog wel een knappe zesde plaats uit te halen in de eerste manche. In de tweede manche reed hij opnieuw in de top tien totdat hij het stuur niet meer vast kon houden en hij met een van pijn vertrokken gezicht de wedstrijd moest verlaten.

Tijdens het weekend werd duidelijk dat de ontsteking niet zonder operatie weg zal trekken. Op 10 augustus wordt Pootjes geopereerd en dan zal hij een aantal weken rust moeten nemen voordat hij de trainingen weer mag hervatten.

De rijder uit Ammerzoden zal zich nu volledig gaan concentreren op seizoen 2017 en hoopt op minder blessures zodat hij kan laten zien wat hij in zijn mars heeft.

Related Post