Davy Pootjes op karakter naar zesde plaats in Grand Prix van Lommel

Davy Pootjes van het Red Bull KTM Factory team heeft vandaag in de veertiende ronde van het wereldkampioenschap MX2 in het Belgische Lommel karakter getoond. Pootjes kwam met een ontsteking in een pees van zijn pols aan de start en verging het hele weekend van de pijn. Toch wist de rijder uit Ammerzoden er in de eerste manche een knappe zesde plaats uit te halen. In de tweede manche reed hij opnieuw in de top tien totdat de pijn hem te hevig werd en hij noodgedwongen de wedstrijd moest verlaten.

 

In de week voorafgaande aan het evenement was het onduidelijk of Davy fit genoeg zou zijn om in Lommel te kunnen starten. Wetende dat hij niet geheel pijnvrij kon rijden, reisde hij toch af naar Lommel om het een kans te geven. Op zaterdag spaarde hij zijn pols en reed hij een minimaal aantal ronden om zo fit mogelijk aan de kwalificatieheat te kunnen beginnen. Hierin startte hij veelbelovend en wist hij zich van rond de tiende plaats op te werken naar een zevende plaats. Hij kon de aansluiting met de rijders voor hem goed vasthouden. Helaas begon de pijn in zijn pols hem naarmate de wedstrijd steeds meer parten te spelen en kon Davy het stuur bijna niet meer vasthouden. Om extra blessures te voorkomen besloot hij om de wedstrijd te verlaten en keerde teleurgesteld terug naar het paddock.

 

Na een goede nachtrust voelde zijn pols op zondagochtend een stuk beter aan waardoor Davy besloot om toch van start te gaan in de eerste manche. Hij mocht pas laat oprijden naar het starthek en dit betekende dat hij geen ideale plaats achter het starthek had. Na een matige start begon Davy aan een inhaalrace. Op het loodzware zandcircuit had hij een goed ritme in handen en wist de ene na de andere rijder een plaats terug te verwijzen. Ondanks de pijn in zijn pols zette hij goed door en wist hij er na een sterk eindschot een knappe zesde plaats uit te halen.

 

Na zijn prestatie van in de eerste manche was Davy vastbesloten om het ook in de tweede manche te proberen. Ook ditmaal kwam hij na een matige start hard terug naar voren. Echter in de top tien rijdend begon zijn pols hem parten te spelen waardoor het niet meer verantwoord was om verder te rijden. Teleurgesteld zocht hij het rennerskwartier op maar 1 ding is zeker, hij heeft vandaag zijn wilskracht getoond.

 

Omdat Davy in de tweede manche niet tot scoren kwam, moest hij in het dagklassement genoegen nemen met een vijftiende plaats. In de tussenstand om het wereldkampioenschap bezet hij na de wedstrijd in Lommel de eenentwintigste plaats.

 

Daguitslag Grand Prix MX2 in Lommel:

1 Max Anstie 50 Pnt

2 Jeremy Seewer 40 Pnt

3 Petar Petrov 37 Pnt

4 Brian Bogers 34 Pnt

5 Benoit Paturel 34 Pnt

15 Davy Pootjes 15 Pnt

 

Tussenstand wereldkampioenschap MX2:

1 Jeffrey Herlings 597 Pnt

2 Jeremy Seewer 510 Pnt

3 Pauls Jonass 403 Pnt

4 Benoit Paturel 393 Pnt

5 Dylan Ferrandis 378 Pnt

21 Davy Pootjes 94 Pnt

Related Post