Succes en tegenslag voor Davy Pootjes in de Grand Prix MX2 in Tsjechie

Davy Pootjes van het Red Bull KTM Factory team heeft in de dertiende wedstrijd om het wereldkampioenschap MX2 in Loket, Tsjechie succes en tegenslag gekend. In de eerste manche reed de rijder uit Ammerzoden een sterke wedstrijd en reed tot in het midden van de wedstrijd op een zevende plaats. Echter door een opspelende ontsteking in zijn pols, kreeg hij het steeds moeilijker om het stuur vast te kunnen blijven houden en verloor daardoor nog een positie en werd achtste.

 

Tussen de eerste en de tweede manche nam Davy in goed overleg met zijn team het besluit om in de tweede manche niet meer van start te gaan. Morgenochtend heeft hij al een afspraak bij dokter Claes in het ziekenhuis in Herentals om naar zijn pols te laten kijken.

 

Pootjes heeft er een goede hoop op dat hij volgend weekend tijdens de Grand Prix in Lommel weer terug achter het starthek kan staan. Morgen weten we meer en dan zullen we u zeker op de hoogte brengen over de situatie van Davy.

 

Omdat Davy in de tweede manche niet tot scoren kwam in Tsjechie, eindigde hij in het dagklassement op een vijftiende plaats. Met nog vijf wedstrijden om het wereldkampioenschap te gaan staat Pootjes op een eenentwintigste plaats.

 

Daguitslag Grand Prix MX2 in Loket:

1 Dylan Ferrandis 50 Pnt

2 Jeremy Seewer 42 Pnt

3 Max Anstie 42 Pnt

4 Benoit Paturel 34 Pnt

5 Petar Petrov 29 Pnt

15 Davy Pootjes 13 Pnt

 

Tussenstand wereldkampioenschap MX2 na dertien wedstrijden:

1 Jeffrey Herlings 597 Pnt

2 Jeremy Seewer 470 Pnt

3 Pauls Jonass 403 Pnt

4 Benoit Paturel 359 Pnt

5 Dylan Ferrandis 358 Pnt

21 Davy Pootjes 79 Pnt

Related Post